SLAVNI GLAZBENIK

‘Imao sam Magnum 57 kod sebe, kokain u jednom džepu, crack u drugom, travu u trećem...‘

Objavljen je trailer za dokumentarac u kojem glazbenik, bivši suprug Whitney Houston ogoljuje dušu i iznosi detalje iz života

Bobby Brown

 Mega/The Mega Agency/Profimedia

Bobby Brown proslavio se 1980-ih kao pionir R&B-a i hip hopa, hitmejker i tvorac trendova. Tijekom 1990-ih i ranih 2000-ih manje se govorilo i pisalo o njegovim glazbenim uspjesima, a više o optužbama za obiteljsko nasilje i zlouporabi droga, a u posljednjem desetljeću o njegovoj ulozi u propasti i preranoj smrti jedne od najvećih pjevačica svih vremena, Whitney Houston.

Danas 53-godišnji glazbenik odlučio je potpuno ogoliti dušu, progovoriti o prošlosti i sadašnjosti i to kroz dvodijelni dokumentarac i doku-reality seriju.

Za prvi film, snimljen za američki TV kanal A&E pod nazivom "Biografije: Bobby Brown" objavljen je trailer, a po onome što se može vidjeti u njemu, bit će to vruća roba.

Brown u filmu objašnjava svoje probleme u odrasloj dobi i tvrdi da su oni posljedica trauma iz djetinjstva. Govori također i o svojem glazbenom radu, ali i romantičnim vezama s Madonnom i Janet Jackson.

- Jesam li spavao s Madonnom? Ne, nismo mi spavali. Ne znam ni kako se to dogodilo... Ona vjerojatno zna. Ali nismo spavali. - kaže sugestivno u traileru.

Poznato je da je Brown bio u vezi s Janet Jackson, nakon što je 1980-ih stekao slavu s bandom "New Edition."

- Bio sam jako zaljubljen u Janet. Što je bilo privlačno na njoj? Sve. Njezin slatki osmijeh, tijelo, njezini plesni pokreti, njezin smijeh - govori Brown. Kaže i kako su se voljeli družiti no veza nije bila duga.

- Ja i Janet prekinuli smo zato što nije mogla biti s muškarcem poput mene. Ja sam bio iz socijalnih stanova, dečko iz kvarta. Njezin otac joj nije dopustio da bude s nekim poput mene. Janet je bila simpatija mog života.

Brown je jedno od osmero djece iz obitelji građevinskog radnika i učiteljice koja je radila na zamjenama. Živjeli su u opasnom kvartu Orchard Park Projects u Bostonu.

U dokumentarcu se glazbenik prisjeća kako je vidio kako policajci njegovu majku mlate pendrecima. Uhitili su je ispred njihove zgrade dok je pokušavala prekinuti tučnjavu.

- Kada je moja majka uhićena, mene je socijalna služba poslala u privremeni smještaj koji je vodila crkva. To nije bilo lijepo mjesto za dijete. Jedan od svećenika me pokušao zlostavljati - rekao je - Dirao me po intimnim dijelovima tijela i to mi se nije svidjelo. Udarao sam šakama i nogama, nisam prestao sve dok se nije maknuo od mene.

Kazao je kako je iz te ustanove pobjegao čim je to mogao učiniti.

- Bio sam dječak i nisam znao što su seksualne granice. Samo sam znao da ne volim da me dodiruju. Neke stvari je teško zaboraviti. Ti su incidenti utjecali na moj daljnji život, probudili su bunt u meni. Imao sam problem s autoritetima. Brzo sam odrastao. Vidio sam previše toga u svom susjedstvu.

Kada je imao 12 godina Brown je svjedočio smrti "najboljeg prijatelja na svijetu" Jimmyja Flinta. U tučnjavi, drugi je dječak Flintu zabio mesarski nož u srce.

- Preminuo je gledajući me. Nikad neću zaboraviti njegovo lice kada je udahnuo zadnji put - govori Brown u filmu i dodaje da je nakon toga odlučio pobjeći iz opakog susjedstva.

- A glazba je bila jedini način - dodao je.

Kasnih 1970-ih osnovao je bend "New Edition" s kojim je postigao solidan uspjeh, a zatim 1985. krenuo u solo-karijeru. Njegov album "Don't Be Cruel" iz 1988. godine prodan je u 12 milijuna primjeraka. Glazba mu je donijela slavu, brojne nagrade poput Grammyja i bogatstvo o kojem nije mogao ni sanjati.

- Da, novca je bilo mnogo - priča u filmu Brown - Hodao bih ulicom i vidio nekoga u automobilu koji mi se sviđa. Zaustavio bih ga i kupio auto. Zatim bih se njime vozio taj dan, po tom gradu, a onda bih ga jednostavno ostavio na aerodromu ili u hotelu. Platiš 50 tisuća dolara za auto i onda ga ostaviš... U jednom danu sam potrošio milijun dolara. Kupio sam tri sata, kupio sam kuću, kupio sam auto...

Whitney Houston, koju više puta naziva "ljubav mog života", upoznao je 1989. godine, a vjenčali su se tri godine kasnije.

image

Bobby Brown i Whitney Houston 1993. godine

Featureflash Film Archive/Alamy/Alamy/Profimedia

- Bila je to prava ljubav na prvi pogled. Bilo je nešto u njenim očima zbog čega sam se rastapao - kaže.

U filmu govori i o njihovom "prilično intenzivnom" seksualnom životu, ovisnosti o drogama i problemima s njom.

- Imao sam Magnum 57 kod sebe, kokain u jednom džepu, crack u drugom, travu u trećem i mislio sam da me Whitney pokušava ubiti. Kad imaš novca i poznat si, droga je dio priče. Alkohol je dio priče - rekao je.

Whitney i Brown razveli su se 2007. godine, a ona je 2012. godine preminula. Umrla je u hotelskoj sobi, u kadi. Bila je pod utjecajem lijekova i droge, a u izvješću mrtvozornika pisalo je da je preminula od posljedica "aterosklerotske bolesti srca i uzimanja kokaina". Imala je 48 godina. Tri godine kasnije preminula je i njihova 22-godišnja kći Bobbi Kristina. Nađena je bez svijesti u kadi u svojem domu te prebačena u bolnicu. Nakon nekoliko dana, kada su liječnici utvrdili da nema moždane aktivnosti, Bobbi je skinuta s aparata i preminula. Glazbenik koji je, inače, otac sedmoro djece, izgubio je i 29-godišnjeg sina Bobbyja Browna Jr. koji je 2020. godine nađen mrtav u svojem domu.

U najavi filma kaže: "U posljednje vrijeme sanjam o svom pokojnom sinu i pokojnoj kćeri. Dolaze mi u snovima. Kao da stoje ispred mene. A onda se probudim i vrijeme je da se vratim u stvarnost."

image

Bobby Brow sa suprugom Aliciiom Etheredge i sinom u Malibuu

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Dvodijelna biografija bit će prikazana krajem svibnja, a odmah nakon nje u SAD-u kreće prikazivanje i serijala "Bobby Brown: Every Little Step". S reality žanrom Brown ima iskustva jer je 2005. radio "Being Bobby Brown" koji je postigao golem uspjeh i gledanost, ponajviše jer je u njemu sudjelovala i Whitney Houston. U ovom uz glazbenika sudjeluju i njegova supruga Alicia i njegovo petero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:58