STRAŠNO

INTERVJU SEKSUALNOG PREDATORA SABLAZNIO JAVNOST 'Nitko, ali baš nitko nije za žene napravio više od mene. Danas sam zaboravljen...'

 
Harvey Weinstein
 PETER FOLEY / UPI / Profimedia

Holivudski producentski mogul Harvey Weinstein dao je intervju nakon više od godinu dana i progovorio za New York Post, no nije htio komentirati više od 80 optužbi za zlostavljanje i silovanje, već je kroz cijeli intervju isticao kako je nepravedno doveden u ovu situaciju, kako bi mu trebalo odati priznanje kad su žene u pitanju i kako je za njih napravio više od bilo koga u filmskoj industriji.

Osramoćeni Weinstein posljednjih se tjedana nalazi u bolnici u New Yorku gdje je podvrgnut operaciji leđa zbog brojnih zdravstvenih problema. Premda fizički izmoren i oslabljen, producent je još jednom uspio sebe staviti u središte priče smatrajući da su svi zaboravili koliko je napravio za žene u svojoj karijeri.

- Osjećam se kao zaboravljeni čovjek. Financirao sam više filmova koje su režirale žene ili koje su o ženama od bilo kojeg drugog filmaša, a govorimo o periodu prije 30 godina. Ne govorimo o danas kad je to moderno. Ja sam to napravio prvi! Ja sam pionir u tome! I sad mi je to priznanje uskraćeno zbog svega što se dogodilo. Moj rad je zaboravljen - žalio se hvaleći sebe Weinstein.

Potom je ispričao kako je dao Gwyneth Paltrow 10 milijuna dolara za ulogu u filmu ‘View from the Top’ 2003. kad, kako je rekao, ni muškarci nisu toliko zarađivali. Dodao je i kako je upravo on Felicity Huffman priskrbio nominaciju za Oscara kad ju je angažirao na filmu ‘Transamerica’, kojeg smatra iznimno progresivnim i za koji smatra da treba dobiti priznanje.

Rekao je i kako mu je Madonna otkrila dokumentarac ‘Paris is Burning’, koji govori o drag kulturi u gradu. I za to, kaže, zaslužuje priznanje jer ga je on plasirao američkoj publici i ima distribucijska prava. Zavapio je i pozvao se na svoj humanitarni rad te sumirao:

- Ako pamtite tko sam onda bio, možda ćete se zapitati i posumnjati u neke od ovih optužbi.

Weinsteina 6. siječnja čeka suđenje za pet različitih optužbi, uključujući seksualno napastvovanje i silovanje, prenosi TMZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:21