RASPLET ILI NASTAVAK SUKOBA?

IŠČEKUJE SE DRAMATIČNI SASTANAK KRALJEVSKE OBITELJI Prinčevi William i Harry prekinuli šutnju kako bi demantirali priču koju su objavili mediji

 
 Richard Pohle / AFP / Profimedia

Princ Harry danas će na sastanku s 93-godišnjom kraljicom Elizabetom, ocem Charlesom i bratom Williamom u Sandringhamu pokušati dogovoriti daljnje korake u želji za povlačenjem s kraljevskih dužnosti.

Članovi obitelji polako se okupljaju u Norfolku, a vojvotkinja Meghan je ostala u Vancouveru sa sinom Archiejem. Sastanak će vrlo vjerojatno početi u 14 sati tako da će se Meghan moći javiti video pozivom jer će tada u Kanadi biti oko 6 sati ujutro, piše Daily Mail.

Vojvotkinja Kate neće biti prisutna na sastanku, ostala je u palači Kensington s troje djece.

Članovi britanske kraljevske obitelji, koju potresa jedna od najvećih kriza nakon razvoda princa Charlesa i princeze Diane, pokušat će naći zajednički jezik u dvorskoj knjižnici. U toj prostoriji bi se mogli opustiti, nagađaju britanski mediji, jer ih uz nju vežu lijepe uspomene. Naime, tamo su William i Harry kao djeca pili čaj i igrali se s majkom Dianom.

The Queen drives through Sandringham in the aftermath of the announcement that Harry and Meghan are stepping back as senior members of The Royal Family in Sandringham, Norfolk, UK, on the 10th January 2020.
10 Jan 2020, Image: 492070187, License: Rights-managed, Restrictions: NO United Kingdom, Model Release: no, Credit line: James Whatling / MEGA / Mega Agency / Profimedia
James Whatling / MEGA / Mega Agency / Profimedia
Kraljica je jutros snimljena kako se vozi po Sandringhamu

U britanskom tisku objavljeno je danas da je Meghan bila odlučna u odluci da sa suprugom istupi iz kraljevske obitelji, a za sve krivi Harryjevog brata Williama jer je imao 'nasilan stav' prema njima. Navodno je za Božić Meghan rekla suprugu: "Ne mogu više ovako."

Zbog tih navoda, William i Harry su tijekom ponedjeljka ujutro objavili zajedničko priopćenje u kojem tvrde da to nije istina, prenosi Mirror.

"Usprkos jasnim demantijima, objavljena je netočna priča koja špekulira o odnosu između vojvode od Sussexa i vojvode od Cambridgea. Za braću koja duboko brinu o pitanjima mentalnog zdravlja, upotreba ovakvih nasilnih termina može biti uvredljiva i potencijalno štetna", priopćili su.

Britain's Prince William, Prince Harry and his fiancee Meghan Markle attend a Service of Thanksgiving and Commemoration on ANZAC Day at Westminster Abbey in London, Britain, April 25, 2018. Eddie Mulholland/Pool via Reuters - RC1A367E98E0
REUTERS

Izvor blizak paru kazao je da je Harry pod velikim pritiskom. "To je tužno. On voli Kraljicu. Voli svoju zemlju. I voli svoje vojne dužnosti. Mislim da će mu odlazak slomiti srce. Smatram da to nije ono što on želi."

I kraljica je duboko pogođena odlukom svog unuka.

Navodno su princa Harryja upozorili da bi njegova abdikacija pa tako i preseljenje u Kanadu, mogli potrajati mjesecima.

Kraljica Elizabeta je u strahu uoči sastanka zbog sumnje da bi Harry i supruga mogli iznijeti 'prljave' detalje ukoliko ne dobiju ono što žele, piše The Telegraph.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:43