APEL POP PRINCEZE

Ispovijest istraumatizirane Britney pred sudom: ‘Ne daju mi da imam djecu... Želim svoj život natrag!‘

Optužila je svog oca da joj je zabranio da ukloni kontracepcijsku spiralu koja joj onemogućuje začeće
#FreeBritney aktivisti
 Frederic J. Brown/AFP

Američka pop zvijezda Britney Spears (39) na saslušanju na Vrhovnom sudu u Los Angelesu prvi je put progovorila protiv svog oca koji raspolaže njezinom imovinom, ali i životom. Kazala je kako je otac kontrolira '100.000 posto' i kako želi da postavljenom kontroverznom skrbništvu koje ima nad njom dođe kraj.

- Samo želim svoj život natrag. Nisam ovdje da bih bila nečiji rob. Traumatizirana sam. Nisam sretna. Ne mogu spavati. Tako sam bijesna i plačem svaki dan - kazala je na sudu putem videoveze, javlja BBC.

Jamie Spears preuzeo je kontrolu nad osobnim i poslovnim životom svoje kćeri nakon što je to sud odredio još 2008. nakon što je Britney doživjela psihički slom.

Sutkinja Vrhovnog suda u Los Angelesu Brenda Penny rekla je da će joj trebati formalna predstavka predana sudu u kojoj se traži prekid skrbništva prije nego što bude mogla poduzeti bilo kakvu akciju.

Penny je pohvalila Spears jer je progovorila.

image
Saslušanje je bilo zatvoreno za javnost
Mona Edwards/AFP

- Znam da je trebalo puno hrabrosti. Želim vas ponovno pohvaliti što ste zaista iskoračili i istupili kako bismo čuli vaše misli, ne samo ja već i svi koji su sudjelovali u ovom slučaju.

Spears je posljednji put izravno sa sucem razgovarala u svibnju 2019. godine, ali sud je bio zatvoren za javnost i njezino svjedočenje je zapečaćeno. U srijedu je pjevačica rekla da želi da ljudi čuju što ona ima reći.

- Želim okončati privremeno skrbništvo bez da me procjenjuju - kazala je Spears na sudu u 20-minutnom obraćanju, nazvavši sporazum 'zlostavljanjem'.

- Iskreno vjerujem da je ovo skrbništvo zlostavljanje. Zaslužujem živjeti, radila sam svoj cijeli život. Zaslužujem imati dvije do tri godine pauze - istaknula je.

image
#FreeBritney aktivisti
Rich Fury/Getty Images/AFP

Na sudu je rekla kako se želi udati za svog dečka i roditi, no kako to ne može zbog ugovora o privremenom skrbništvu. Optužila je svog oca da joj je zabranio da ukloni kontracepcijsku spiralu koja joj onemogućuje začeće, jer 'ne želi da ima djecu'.

Također, kazala je kako je bila prisiljena uzimati litij - lijek za liječenje bipolarnog poremećaja - do te mjere da se osjećala pijanom i bila u nemogućnosti voditi razgovor.

- Ovo skrbništvo mi čini puno više štete nego dobrobiti - kazala je o sudskom aranžmanu čije pojedinosti nikad nisu javno objavljene.

image
#FreeBritney aktivisti
Frederic J. Brown/AFP

Jamie Spears privremeno je odstupio s mjesta njezinog osobnog skrbnika 2019., a Britney želi da to bude trajno.

- Žao mu je da vidi svoju kćer koja toliko pati. Gospodin Spears je voli i jako mu nedostaje - kazao je odvjetnik Jamiea Spearsa vezano uz optužbe koje je Britney iznijela na sudu.

Ispred sudnice okupilo se na desetke prosvjednika koju su držali transparente 'Oslobodite Britney odmah!' i 'Maknite se iz njezinog života!'.

- Sve što je rekla je slama srce i gore je od onog što sam mislila - kazala je jedna od osnivačica pokreta #FreeBritney, Megan Radford, pa dodala: - Zahvalna sam što je napokon istina izašla na vidjelo i više se ne može poreći.

image
#FreeBritney aktivisti
Frederic J. Brown/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:36