POZITIVNE I NEGATIVNE STRANE

Ispovijest posluge na jahtama bogataša: 'Na nogama sam bila i po 25 sati, nisam stigla sjesti'

 Instagram

Sarah Begbie i Bethany Silcox godinama su radile kao dio posluge na jahtama bogataša. Silcox je tako posluživala poslovne ljude i članove kraljevskih obitelji, s tim da je najam jedne od jahti na kojima je radila tjedno koštao i milijun dolara, piše Daily Mail.

Druženje s bogatima i slavnima, putovanja na egzotične lokacije ili napojnice od 4 tisuće eura, sve je to bio dio njihovog posla. No kako djevojke tvrde, ispod te glamurozne površine krije se i puno toga negativnog, kao primjerice rad od 18 sati dnevno, zahtjevni gosti te mjeseci proveden daleko od kuće. Ove dvije djevojke imale su iz prve ruke priliku vidjeti kako žive bogati ljudi. Sarah se na ovaj posao odlučila 2014. godine kada joj je dečko koji je radio na jahti Trinity rekao da njegova kompanija traži radnike. Sljedećih godinu i pol dana Sarah je provela ploveći na luksuznom brodu i posjetila zemlje kao što su Tajland, Indonezija, Tajland, Malezija, Singapur.

A photo posted by Sarah Begbie (@sbegbie) on

- Kuhar na brodu spremao je hranu i za goste i za članove posade, a hrana je bila na najvišem nivou. Jednom sam imala priliku isprobati japansku Kobe govedinu koja košta 11 tisuća dolara - ispričala je Sarah.

Posao nije završavao ni nakon ponoći jer je onda gostima morala osigurati noćne zalogaje, kao što su sladoled, kolači ili sendviči. Iako je kasno išla spavati, rano se budila.

- Na nogama sam bila od 6 ujutro, pa sljedećih 16 do 18 sati s tim da bih tijekom dana jedva sjela na dvije minute. Ako i toliko - tvrdi Sarah.

A photo posted by Sarah Begbie (@sbegbie) on

Prostor u kojem je spavala bio je toliko mali da se, kako je rekla, osjećala kao da je u zatvoru, to je nadoknadio pristup nekima od najnevjerojatnijih mjesta na svijetu. Dnevni troškovi bili su minimalni jer smještaj nije plaćala, a mjesečno bi zaradila do 2210 funti. U slobodno vrijeme živjela je gotovo kao i njezini gosti. Uživala bi u hotelima s pet zvjezdica i jela u ponajboljim restoranima, a sve je financirala svojim, kako kaže, teško zarađenim novcem. U cijeloj toj priči najteže se podnosi odvojenost od obitelji i prijatelja pogotovo u vrijeme kao što su Božić i rođendani.

A photo posted by Sarah Begbie (@sbegbie) on

- Gosti su po tom pitanju bili veoma obzirni prema meni. Jednom prilikom sam tako dobila Armani sat, a svi troškovi večere i torte u restoranu su bili plaćeni - prisjetila se Sarah.

Bethany je kao dio posluge na brodu radila tri godine nakon što je završila fakultet. Smatrala je da je to odlično životno iskustvo.

A photo posted by Sarah Begbie (@sbegbie) on

- Najduže sam na nogama provela 25 sati, a kopno jednom prilikom nisam dotaknula čak 40 dana. Rijetko smo imali vremena za ručak, pa bi uglavnom nešto usput prigrizli - ispričala je Bethany koja je mjesečno zarađivala više od 3000 funti, sa svim plaćenim troškovima, povratnom kartom za doma te sa 60 dana plaćenog godišnjeg.

- Najčudnije što sam ikad poslužila je sendvič s piletinom i čipsom - prisjetila se Bethany.

Tijekom rada na jahti imala se prilike susresti s Willom Smithom, princom Albertom od Monaca te Antoniom Banderasom.

Danas radi u Londonu, a iako je puno toga pretrpjela, priznaje da se ponekad osjeća i pomalo usamljeno jer je ipak tri godine provela okružena mnoštvom ljudi.

A photo posted by Sarah Begbie (@sbegbie) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:11