BEZVREMENSKA LJEPOTA

ISTINA O VITKOJ FIGURI HOLIVUDSKE DIVE Svi su mislili da je bila anoreksična, ali to je daleko od stvarnosti. Jela je puno tjestenine i čokoladu!

 
 Profimedia, PictureLux

Prošlo je gotovo 25 godina od smrti velike hollywoodske dive Audrey Hepburn, no njezini filmski klasici, posvećenost filantropiji, profinjena elegancija i dječački šarm karakteristike su po kojima joj se ne prestajemo diviti.

Američki časopis People donosi priču o dosad nepoznatim detaljima iz privatnog života američke glumice, koje se otkrili njezini najbliži. Audrey Hepburn bila je poznata po vitkoj figuri i besprijekornom držanju. Njezin sin Luca Dotti otkriva kako je njegova majka održavala takvu liniju.

- Ljudi misle da je bila mršava jer je patila od poremećaja ishrane, ali to je daleko od istine. Obožavala je talijansku hranu i tjesteninu. Jela je puno žitarica, malo mesa, i zapravo od svega po malo.

Pri visini od 170 centimetara težila je svega 49 kilograma svoj cijeli život, a čak je aukcijska kuća Christie’s naručila lutke struka širine 55 centimetara za skorašnju aukciju njezine odjeće i slićnih dragocjenosti.

Robert Wolders, njezin ljubavni partner od 1980. godine pa sve do njezine smrti 20. siječnja 1993. otkrio je da Audrey nikada nije gladovala, ali je uživala u tjelovježbi, čokoladi i viskiju.

Audrey Hepburn 
in Sabrina
*Filmstill - Editorial Use Only*, Image: 95745848, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Film Stills
Profimedia, Film Stills

- Znali smo šetati kilometrima, bila je izdržljivija od mene. Imala je zdravi metabolizam i nikada nije pretjerivala. Nikada nije bila na dijeti. Za doručak bi jela raženi kruh sa pekmezom, za ručak je bila piletina, teletina ili tjestenina. Često s povrćem iz vlastitoga vrta. Za večeru smo imali juhu sa piletinom i povrćem. Nakon večere pojela bi čokoladu. Navečer je znala popiti prst viskija, ispričao je Wolders.

Hepburn je tijekom Drugog svjetskog rata bila prisiljena gladovati, a njezin aobitelj vjeruje da je baš zbog toga cijeli život bila vitka. Kći nizozemske grofice i oca Britanca koji je napustio obitelj kada je Audrey imala 6 gpodina, jedva je preživjela njemačku okupaciju Nizozemske, koja je počela kada je glumica imala tek 11 godina.

- Kada se rat već se bližio kraju, moja majka gledala je smrti u oči. Preživjela je hraneći se koprivom i gomoljima tulipana. Pila je vodu da napuni trbuh. Cijeli život bila je anemična, vjerojatno kao posljedica ratnog vihora, rekao je njezin sin.

Bila je iste dobi kao i Anne Frank.

- To je djevojčica koja nije preživjela. Ja jesam, znala je govoriti Audrey Hepburn. Tada bi joj se napunile suzama, a glas bi pukao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:20