POZNATO LICE

It is I, Leclerc, au revoir: Preminuo mnogima omiljeni glumac iz kultne serije ‘Allo, Allo‘

Publika se tako oprostila od još jednog gospodina Leclerca i njegove prepoznatljive rečenice

Robin Parkinson

 Screenshot YouTube

Glumac Robin Parkinson, domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Ernesta Leclerca u posljednje dvije sezone kultne britanske serije "Allo, Allo" preminuo je u 92. godini.

Parkinson je glumio Leclerca, u epizodama snimljenim 1991. i 1992. godine, zamijenivši u toj ulozi kolegu Jacka Haiga koji je umro 1989. Njegova kolegica iz tog showa Vicki Michelle, koja je u "Allo, Allo" utjelovila seksi konobaricu Yvette koja petlja s glavnim junakom Reneom, dala je počast Parkinsonu, opisavši ga kao "uistinu ljupkog čovjeka".

Glumac je također bio poznato lice zbog svojih pojavljivanja u komedijama uključujući "Dad's Army", "The Young Ones", "Rising Damp", "Hi-de-Hi!" i "The Two Ronnies". Također se pojavio u epizodama" The Liver Birds", "Terry and June", "Whatever Happened to the Likely Lads?", "It Ain't Half Hot Mum" i "The Brittas Empire".

U priopćenju njegove obitelji stoji: "Robin Parkinson, glumac poznat po 'Allo 'Allo i kao glasu iz dječjeg showa 'Button Moon', mirno je preminuo u 92. godini, a uz njega su bile supruga i kćer."

Publika se tako oprostila od još jednog gospodina Leclerca i njegove prepoznatljive rečenice kada bi prerušen rekao "It is I, Leclerc" ili u prijevodu "To sam ja, Leclerc".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:07