VIKTORIA NASIROVA

Iz Rusije, s otrovom: Domina-bjegunka pokušala je ubiti svoju dvojnicu kolačem od sira i pilećom juhom

Nasirova je ranije bila optužena za drogiranje i pljačku dvojice muškaraca iz Brooklyna

Viktoria Nasirova

 Twitter

47-godišnja Ruskinja Viktorija Nasirova ovih se dana nalazi na sudu u Queensu, gdje je optužena za pokušaj ubojstva svoje dvojnice. Nju je navodno pokušala ubiti tortom od sira koja je sadržavala sredstvo za uspavljivanje te pilećom juhom, a sve je to bio dio zavjere za krađu identiteta.

"Ona je prilično manipulativna osoba", rekao je privatni istražitelj Herman Weisberg za The Post, koji je u Brooklynu pronašao Nasirovu. "Ako uzmete sve ove optužbe i spojite ih, ona je prijetnja društvu - nema drugog načina kako bi se to reklo", dodao je.

Ruskinja je u prethodnom intervjuu za The Post zanijekala trovanje, a njezin odvjetnik Christopher Hoyt nije odgovorio na medijske upite za komentarom. Međutim, porotnicima je rekao da se optužbe protiv njegove klijentice ne podudaraju s postupcima bivše bjegunke.

Priča međunarodne bjegunke započela je, naime, u studenom 2014. kada je Nasirova snimljena prometnom kamerom u Rusiji, a na suvozačevom sjedalu njezina automobila bilo je naslonjeno tijelo njezine susjede Alle Alekseenko. Njezini ostaci kasnije su identificirani zahvaljujući zubima, otkrila je Alekseenkina kći Nadežda Ford.

"Sve što je ostalo zapravo su lubanja i kosti. Nema nogu, nema lijeve ruke... Nisam mogla vjerovati", rekla je šokirana kći.

U sudskim se dokumentima navodi da je Nasirova kasnije pala na detektoru laži kada su je pitali o smrti njezine susjede. Ruske vlasti vjeruju da je ubila 54-godišnjakinju kako bi se dočepala oko 53 tisuće dolara koje je Alekseenko zaradila prodajom kuće svoje pokojne majke u Krasnodaru.

Možda iz straha od zloglasnih ruskih zatvora, Nasirova je postala međunarodna bjegunka pa je tako pobjegla iz Rusije u Sheepshead Bay. Tamo je ponekad koristila druga imena, poput Rachel ili Mare, dok je radila kao domina, priznala je za The Post u intervjuu iz 2017.

"Uzajamno smo zadovoljavali naše iskonske instinkte. Davala sam im ono što nisu dobivali kod kuće. Znate o čemu govorim. Muškarci koji žele biti žene, ali to ne mogu otvoreno reći", rekla je Nasirova o muškarcima s kojima je radila kao domina.

image

Viktoria Nasirova

Twitter

Zbog posla je morala jako brinuti o svom izgledu pa je tako počela posjećivati jedan salon ljepote u Queensu, gdje je upoznala Olgu Ciuk početkom 2016.

Dvije tamnokose žene bile su nevjerojatno slične. "Na nekim fotografijama doista izgledamo isto, kao dvije sestre", rekla je Ciuk za The Daily News 2018.

A onda je stigao 28. kolovoza 2016. i Nasirova je tvrdila da se ne može naći s njom u salonu, već ju je zamolila ako bi joj mogla doći u kućni posjet da joj tamo sredi trepavice. U znak zahvalnosti ponijela je sa sobom i dar - kolač od sira iz najbolje pekare u Brooklynu.

Nasirova je i sama pojela dva komada kolača, a jedan je ponudila i Ciuk. Njezina prijateljica počela je povraćati 20 minuta nakon što je pojela slasticu, a bilo joj je loše i tijekom cijele noći. Sljedećeg dana Nasirova se vratila s ‘okrepljujućom pilećom juhom‘.

Nakon što je pojela juhu, Ciuk je pala u komu. Kasnije je pronađena kako leži u spavaćici okružena tabletama na krevetu. Istražitelji su utvrdili da je Nasirova izrežirala tu scenu kako bi izgledala poput samoubojstva uzrokovanog trovanjem fenazepamom.

Ciuk je sljedeća tri dana provela u bolnici. Nakon što je ponovo bila pri svjesti, prisjetila se da joj je Nasirova kopala po stvarima u kući. Nasirova je negirala da ju je pokušala otrovati.

"Zadnji put kad sam vidjela Olgu, već joj tada nije bilo dobro - rekla je da je ili nešto krivo pojela ili se otrovala hranom", rekla je Nasirova u travnju 2017.

Tužitelji tvrde da je Nasirova uzela gotovinu, Ciukinu putovnicu i radnu iskaznicu, kao i odjeću te nakit koji je prodala za oko 100 tisuća dolara.

"Sve je u ovom slučaju optuženica napravila vrlo pažljivo i vrlo metodično. Ova optuženica vrlo je pametna osoba", rekao je Konstantinos Litourgis, pomoćnik okružnog tužitelja Queensa i dodao: "Ovo nije šala. Nije to samo neka priča. Nije nesreća i nije pogreška. Ova optuženica namjeravala je ubiti ovu ženu i ukrasti joj identitet."

No, Nasirova nije bila odmah uhvaćena. Umirovljeni istražitelj njujorške policije Weisberg bio je kod rodbine Alekseenkove, mrtve Ruskinje pronađene u automobilu, kako bi pokušao pronaći Nasirovu. To mu je uspjelo u ožujku 2017. kada je ruska domina na Facebooku objavila fotografije na kojima je odjevena u krzno, a iza nje se vidi panorama Manhattana.

Pratio je njezin trag skroz do Brooklyna, a onda ju je uočio kako sa svojim dečkom kupuje novi televizor. Weisberg je bio šokiran smjelošću međunarodne bjegunke.

"S obzirom na to tko je tražio tu osobu i resurse koji stoje iza toga, kad sam je prvi put pronašao, pomislio sam: ‘Ovo ne može biti tako lako.‘ Samo se naočigled skrivala. Ona je bila tamo dok ju je tražio Interpol. Nastavljala je svoj loš put ovdje u New Yorku", rekao je Weisberg.

Nasirova je uhićena zbog optužbe za Alekseenksino ubojstvo u ožujku 2017. uz pomoć Weisberga. Kasnije je optužena za ubojstvo drugog stupnja u veljači 2018. zbog navodnog pokušaja ubojstva Ciukove. Ako bude osuđena, prijeti joj do 25 godina zatvora.

Povrh svega toga, muškarac iz Queensa koji tvrdi da ga je Nasirova drogirala nakon što ju je upoznao na ruskoj stranici za upoznavanje 2016. također će svjedočiti tijekom suđenja za koje se očekuje da će trajati više od tjedan dana. On je također pojeo hranu, točnije ribu i kuhano povrće, koju mu je ona skuhala te je nakon tri dana završio u bolnici.

"Njegovi su simptomi bili gotovo identični onima koje je imala Olga. Saznat ćete da je osoba koja je sve to učinila upravo ova ovdje optužena", rekao je Litourgis tijekom suđenja.

Nasirova je ranije bila optužena za drogiranje i pljačku dvojice muškaraca iz Brooklyna koje je upoznala na stranicama za upoznavanje, ali je naposljetku priznala krivnju u lipnju 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:04