‘ON JE PREDATOR‘

Izašao šokantan trailer: ‘Marilyn Manson me silovao tijekom scene seksa. Ja sam glas preživjelih‘

‘Brojne žene čule su moju priču i točno su znale o kome govorim‘ - rekla je glumica Evan Rachel Wood

Dokumentarac Phoenix Rising

 Screenshot Youtube

Glumica Evan Rachel Wood (34) tvrdi da ju je 53-godišnji glazbenik Marilyn Manson (pravo ime mu je Brian Hugh Warner) silovao na snimanju spota za njegovu pjesmu "Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)" koja je izašla 2007. godine. Sada je progovorila o tome traumatičnom iskustvu u najnovijem dokumentarcu HBO-a "Phoenix Rising" te je poručila da je ona 'glas preživjelih'.

"Ovdje sam kako bih govorila o Brianu Warneru, poznatijem kao Marilyn Manson", govori Wood u traileru dokumentarca, koji sadrži intervju sa Woodinim rođacima, a njezina je majka Sara Lynn Moore (63) rekla da je Manson 'proučavao kako da manipulira ljudima' i nazvala ga 'predatorom'.

"Svi su gledali u Marilyna Mansona, a nisu vidjeli Briana Warnera", rekao je glumičin brat Ira Wood IV. (37).

Zvijezda 'Westworlda' 2018. godine pojavila se ispred Kongresa u znak podrške nacionalnoj provedbi Zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja, te je iznijela svoje svjedočanstvo o seksualnom zlostavljanju koje je pretrpjela u prošlosti, ali ne navodeći ime slavnog pjevača.

"Brojne žene čule su moju priču i točno su znale o kome govorim", rekla je Wood, koja je otkrila da je riječ o Marilynu Mansonu 2021. na Instagramu.

"Postala sam aktivistica boreći se za žrtve obiteljskog nasilja i seksualnog napastovanja. Ne samo da su ljudi čuli naše priče, već su rekli - da, čujemo te, nešto se mora promijeniti. Moramo se pobrinuti da se to nikome drugome više ne dogodi", rekla je glumica u traileru dokumentarca.

Wood je također otkrila da je tek nakon susreta s drugim žrtvama shvatila koliki je bio odjek njezinih riječi.

"Shvatila sam da je ovo bio prvi put da nitko nije sumnjao, nije me ispitivao ili posramljivao, ovo je bio prvi put da me netko stvarno slušao. Pomislila sam kakav je ovo osjećaj jer mi se svidio taj osjećaj da mi vjeruju", ispričala je glumica.

image

Marilyn Manson

Mpnc/Backgrid Usa/Profimedia

Marilyn Manson i Evan Rachel Wood bili su u vezi od 2006. do 2011. godine, a opisala je i kako se dogodilo silovanje na snimanju spota.

"Nije bilo onako kako sam mislila da će biti. Radili smo stvari za koje mi ranije nisu rekli da ću ih morati raditi... Razgovarali smo o simuliranju scene seksa, ali kad su se kamere upalile, on je počeo stvarno penetrirati u mene. Na to nisam nikada pristala. Profesionalna sam glumica i bavim se ovim poslom cijeli svoj život, ali nikada u životu nisam bila na tako neprofesionalnom setu", rekla je Wood.

"Bilo je to potpuno kaotično. Nisam se osjećala sigurno. Nitko nije pazio na mene. Bilo mi je to vrlo traumatizirajuće iskustvo. Nisam se znala zauzeti za sebe ili kako reći 'ne' jer sam bila istrenirana da se ne suprotstavljam već da samo odradim posao", dodala je.

Mansona je do sada najmanje 15 žena optužilo za seksualno napastovanje, ali je on negirao sve optužbe, izjavivši da su to 'užasna izobličenja stvarnosti', prenosi Daily Mail.

Prvi dio dokumentarca "Phoenix Rising: Don't Fall" emitirat će se na HBO-u 15. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:49