SUD ODLUČIO

Iznenađujući obrat: Brad Pitt pobijedio je u posljednjoj rundi pravne bitke s Angelinom Jolie

Otkako su se rastali 2016. godine, bivši par bori se oko skrbništva nad svojom djecom

Brad Pitt i Angelina Jolie 

 Michel Gangne/Afp

Holivudski glumac Brad Pitt je ponovno preuzeo kontrolu nad francuskom vinarijom Château Miraval, koju je kupio s bivšom suprugom Angelinom Jolie, nakon preokreta u takozvanom "Ratu ružičastih vina". Otkako su se rastali 2016. godine, bivši par bori se oko skrbništva nad svojom djecom. Vinarija je također već neko vrijeme kontroverzna tema. Nakon što je Angelina navodno prodala svoje dionice imanja bez njegovog pristanka, Pitt je tužio svoju bivšu suprugu. Njezini odvjetnici su tada podnijeli protutužbu, kako piše Slobodna Dalmacija.

image

Chateau Miraval

Abaca/Abaca Press/Profimedia/Abaca/Abaca Press/Profimedia

Vinarija, u kojoj su se Brad i Angelina također vjenčali 2014. godine, već je neko vrijeme u središtu sudske bitke između dvojice glumaca. Ona je prodala svoju polovicu podružnici konglomerata pića ruskog milijardera Yurija Sheflera. U ljeto 2021. godine Brad je navodno putem priopćenja za javnost saznao da je Angelina prodala svoj udio ruskom oligarhu, kojeg je on prethodno odbio kao kupca. Brad je nakon toga podnio tužbu protiv svoje bivše supruge, optužujući je da ga je pokušala isključiti iz moguće prodaje dok je ona sama učinila sve što je mogla kako bi se riješila svog udjela. Do tada su oboje još uvijek posjedovali 50 posto dionica luksuzne nekretnine.

Sada je, kako piše Daily Mail, sud u Luksemburgu oduzeo Sheflerovoj tvrtki neke od dionica koje je Brad prvotno dao Angelini, čime je holivudska zvijezda vratila vodstvo u sudskoj bitci. Izvor blizak glumcu rekao je da Shefler, koji je na čelu carstva votke Stolichnaya, "praktički nema pravo glasa" kao rezultat presude.

Izvor je dodao: "Brad se borio za svoj cilj na svakom koraku. Shefler i Angelina očito su ga podcijenili."

Brad Pitt je, kako se navodi, optužio svoju bivšu suprugu za osvetoljubivost u prethodno objavljenim sudskim dokumentima. Tvrdi da je "potajno" surađivala s Yurijem Sheflerom kako bi osigurala da je "ostavljen u mraku" oko kupnje.

U podnescima je također navedeno da je Angelina tu odluku donijela samo "nakon nepovoljne odluke o skrbništvu" u kojoj je Pittu dodijeljeno zajedničko skrbništvo nad njezino šestero djece - odluka koja je kasnije poništena.

"Njezina odluka o prekidu pregovora s Pittom bila je namjerna i izigrana", navodi se u dokumentu podnesenom Višem sudu u L.A.-u, a prenosi Page Six. "Kao što će biti prikazano na suđenju, Jolieni postupci bili su nezakoniti, nanijeli su ozbiljnu i namjernu štetu Pittu.".

image

Angelina Jolie i Brad Pitt 2013.

Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia/Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia

Osim toga, Pitt vjeruje da je Jolie posebno odabrala Sheflera jer je znala da bi to bilo loše za posao, s obzirom na njegove veze s Vladimirom Putinom - konkretno, njegovu "invaziju na Ukrajinu i njegov homofobni zakonodavni program".

"Stoli (Sheflerova tvrtka) i Jolie pokušali su prisiliti Pitta na partnerstvo sa strancem, i još gore, strancem s toksičnim asocijacijama i namjerama", stoji u dokumentu. Sada kada je polovica imanja prodana trećoj strani, Pitt kaže kako je svrha kupnje Mirvala kao "dragog doma za njezino šestero djece" od samog početka osujećena.

Angelina Jolie, s druge strane, ismijavala je Brada u sudskim dokumentima jer je tvrdila da je "izgradila" svoj francuski vinski posao, prikazujući ga kao holivudskog diletanta koji je, unatoč njegovim tvrdnjama, najviše "posjetio vinograde" kako bi se divio radu francuskih radnika koji su zapravo osnovali tvrtku. Osim toga, prema njegovoj bivšoj, Pitt se ponaša kao "razdražljivo dijete".

"Pitt je glumac, a ne vinar", kaže se da se glumica rugala bivšem suprugu, prenosi Page Six. "On se bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem."

image

Brad Pitt u vinogradu Chateau Miraval

Serge Chapuis/chateau Miraval// The Mega Agency/Profimedia/Serge Chapuis/chateau Miraval// The Mega Agency/profimedia

"Tijekom godina navodno je ‘izgradio‘ posao, snimio je desetke filmova, a da ne spominjemo bezbroj promotivnih nastupa, putovanja avionom po svijetu za filmske premijere i posjete Hollywoodu", stoji u drugoj optužbi. "Iako je nesumnjivo posjetio vinograde kako bi se divio radu francuskih radnika koji su zapravo pomogli tvrtki da uspije, Pitt nije vinar."

Angelina Jolie je u e-mailu, piše Slobodna Dalmacija objasnila i bivšem suprugu zašto se želi riješiti vinarije koju su dijelili. Prema Entertainment Tonight, informacija je također preuzeta iz sudskih dokumenata.

"Dragi Brad", stoji u uvodu. "Napisala sam to da ne postanem emotivna. Teška srca došla sam do bolne odluke koju želim podijeliti s tobom", napisala je Angelina i objasnila zašto se želi riješiti Château Miraval.

Za nju je vinarija bila mjesto "koje je nagovještavalo što bi moglo biti i gdje sam mislila da ću ostariti". Čak i sada, kaže, nemoguće joj je to napisati bez plakanja. "Njegovat ću svoja sjećanja na to kako je bilo prije deset godina", navodno je napisala Angelina bivšem suprugu. Ali vinarija je također mjesto "koje je označilo početak kraja naše obitelji i posao koji se vrti oko alkohola", napisala je glumica Bradu, koji se u prošlosti borio s problemima s alkoholom, ali se sada smatra trijeznim, piše Page Six.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 18:23