RASPLAKANI PAR

Izvadili maramice: Najdraža kraljičina snaha i njezin suprug potreseni i u suzama na ispraćaju Elizabete II.

Kraljica se jako zbližila sa svojom snahom nakon smrti njezine mlađe sestre Margaret 2002. godine

Princ Edward i Sophie u suzama

 Screenshot YouTube/BBC

Najmlađi sin kraljice Elizabete II., princ Edward i njegova supruga Sophie Essex nisu mogli suzdržati suze na kraljičinom sprovodu. Kako piše britanski Mirror, grofica od Wessexa, koja se smatrala najbližom snahom Njezina Veličanstva, a čak su je nazivali i njezinom "drugom kćeri" zbog njihove izuzetne bliskosti, viđena je kako maramicom briše suze.

image

Princ Edward i Sophie u suzama

Screenshot YouTube/BBC

Za to vrijeme je njezin suprug svojim bijelim rukavicama brisao suze tijekom obreda, na kojem se većina sudionika ipak uspjela suzdržati od takvog javnog pokazivanja emocija. Sophie je, pišu britanski mediji, djelovala prilično potreseno dok je lila suzu za svojom pokojnom svekrvom. Kraljica Elizabeta II. zbližila se jako sa svojom snahom nakon smrti njezine mlađe sestre Margaret 2002. Kraljevski pomoćnik objasnio je za Daily Mail 2018. kako kraljica razgovara sa Sophie na način na koji je običavala razgovarati s princezom Margaret.

image

Princ Edward i Sophie u suzama

Screenshot YouTube/BBC

Sophie, koja je majka lady Louise Windsor i Jamesa, vikonta Severna, udala se za princa Edwarda 1999. godine, a palača je objavila da će par dobiti titulu grof i grofica od Wessexa.

Edward je odlučio da nema vojvodstvo kao njegova starija braća i odbio je titulu vojvode od Cambridgea koju je kasnije dobio princ William.

Grof od Wessexa nije bio u upotrebi od 11. stoljeća, no Edward je navodno tražio od kraljice upravo to ime po junaku iz njegova omiljenog filma "Zaljubljeni Shakespeare" koji se zove Lord Wessex.

Sada određene informacije upućuju da bi Edward mogao postati vojvoda od Edinburgha, preuzimajući titulu od svog brata koji je smrću njihove majke sada postao kralj.

Ranije ove godine, Sophie je dobila posebno priznanje od pokojne kraljice koja je pokazala razinu poštovanja koje je Njezino Veličanstvo imalo prema svojoj snahi - Dame Grand Cross of the Order of St. John zbog svog humanitarnog rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:59