PARADOKSALNI BIZNIS

J. Lo prezire kofein, a upravo je s dečkom postala vlasnica tvrtke koja proizvodi kavu

Slavni par postao je manjinski vlasnik tvrtke Kitu Life koja proizvodi Super Coffee, poboljšanu liniju kave bez šećera
 Instagram

Super par, Jennifer 'J. Lo' Lopez (51) i Alex 'A. Rod' Rodriguez (45) bacili su se u novi biznis.

Par koji zajedno ima bogatstvo u vrijednosti oko 750 milijuna dolara (prema informacijama iz siječnja, A-Rod vrijedi oko 350 milijuna dolara, a Lopez ima bogatstvo neto vrijednosti od 400 milijuna dolara) uložio je dio svojih sredstava u brend kave.

image
Jennifer 'J-Lo' Lopez
Super Coffee/mega/The Mega Agency/Profimedia

Tako je slavni par postao manjinski vlasnik tvrtke Kitu Life osnovane u SAD-u 2016., koja proizvodi Super Coffee, poboljšanu liniju kave bez šećera. Par će "pomoći da marka postigne svoj puni potencijal", navodi tvrtka.

- Moja braća i ja oduševljeni smo što nastavljamo graditi svoje poslovanje zajedno s Jennifer i Alexom – rekao je Jim DeCicco, izvršni direktor Super Coffeeja.

image
Instagram

Ova vijest poprilično je paradoksalna jer svi koji ponekad prolistaju neki celebrity magazin znaju da je atraktivna J. Lo velika protivnica ispijanja kave te je vječito navedena na listama slavnih koji nikada u životu nisu pili i ne planiraju piti – kavu.

- Ne pijem alkohol i ne pušim cigarete i ne unosim kofein u tijelo. Sve to užasno uništava kožu posebice kako starimo – rekla je za Us Weekly 2016. godine kada su je pitali za tajnu njezine ljepote.

Stoga, bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će promovirati svoju kavu. Možda odjednom stekne neke nove navike...

Njihovo ulaganje dolazi nakon što je Super Coffee potpisao ugovor za nacionalnu distribuciju s tvrtkom Anheuser-Busch InBev u preko 25 000 trgovina u lipnju ove godine. Nekoliko mjeseci ranije, u siječnju, Alex Rodriguez postao je ujedno suvlasnikom i predsjednikom piva Presidente (u vlasništvu Anheuser-Buscha).

Rodriguez je prvi put čuo za Super Coffee u showu “Shark Tank” gdje su se braća pojavila 2018. No, tada nisu zainteresirali suce, od kojih je jedan bio i Rodriguez. Tražili su tada ulaganje od 500.000 američkih dolara u zamjenu od 4,5% vlasništva. Danas, kada je tvrtka procijenjena na 240 milijuna dolara, udio od 4,5% iznosio bi nešto manje od 11 milijuna dolara.

- Braća koja stoje iza Super Coffee uklapaju se u naš plan. U kratkom su vremenu izgradili snažnu tvrtku i radujemo se što ćemo pomoći brendu da ostvari svoj puni potencijal - kaže Rodriguez.

Lopez, pak, dodaje da su Alex i ona u trenutku kad su prvi put čuli priču o Super Coffee i kušali proizvod (izgleda da je J. Lo ipak počela piti kavu), htjele biti dio te priče.

- Odmah smo znali da možemo svoju mrežu iskoristiti za globalnu izgradnju ovog brenda – rekla je Lopez.

Ulaganjem su se J. Lo i A. Rod pridružili rastućem popisu slavnih investitora koji su stekli udio u Super Coffeeju, a koji već uključuje glumca Patricka Schwarzeneggera te sportaše Aarona Rodgersa, Masona Plumleea i Boomera Esiasona, između ostalih.

Tvrtku su 2015. godine osnovala tri brata DeCiccos. Sve je počelo s najmlađim bratom Jordanom, koji je bio košarkaš na Sveučilištu Philadelphia. Počeo je kuhati kavu u svojoj studentskoj sobi kako bi ostao budan kasno navečer i nadoknadio svoje fakultetske obveze koje su mu se nagomilale budući da se bavio i sportom.

Jednom kada su ideju pretvorili u tvrtku, Jim je napustio posao financijskog analitičara za The Blackstone Group, srednji brat Jake kasnije se pridružio jer je prvo htio završiti preddiplomski studij, a Jordan je odlučio odustati od škole i baciti se u posao, piše Forbes.

Njihovo poduzeće sa sjedištem u New Yorku trenutno ima 90 stalno zaposlenih i bilježi eksplozivan rast prihoda. U 2016. Super Coffee zaradio je 200.000 američkih dolara, 2017. godine 800.000 američkih dolara, 2018. narastao je na 3,5 milijuna, 2019. 26 milijuna američkih dolara, a 2020. procjenjuju da će ostvariti 70 milijuna američkih dolara prodaje.

image
Alex 'A-Rod' Rodriguez
Super Coffee/mega/The Mega Agency/Profimedia

Medijima je Rodriguez rekao kako on i buduća supruga vole pobjedničke tvrtke s pobjedničkim osnivačima, koji imaju tu posebnu energiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:18