DIZAJN L‘WREN SCOTT

Jaggerove jakne koje je kreirala njegova pokojna partnerica ponuđene na dražbi Christie‘sa

Roker se nada da će od prodaje prikupiti 115 tisuća funti, a tim novcem kani financirati obrazovanje studenata londonskog fakulteta
Mick Jagger na Glastonbury festivalu 2013.
 ANDREW COWIE/AFP

Jakne koje je nosio Mick Jagger te raskošne haljine glumica Nicole Kidman i Sarah Jessice Parker idu pod čekić u sklopu aukcijske prodaje odjeće koju je dizajnirala pokojna modna dizajnerica i bivša Jaggerova dugogodišnja partnerica L'Wren Scott.

Mick Jagger nada se da će od prodaje L'Wreninih haljina prikupiti 115 tisuća funti, a tim novcem kani financirati obrazovanje studenata londonskog fakulteta Central Saint Martins. Zakladu, koja nosi ime L'Wren Scott, Jagger je osnovao 2015.

Aukcijska kuća Christie's na dražbi će ponuditi 55 odjevnih predmeta dizajnerice Scott, koja je 2014. u dobi od 49 godina izvršila suicid. Scott je bila poznata po elegantnim haljinama s puno finih ručno izrađenih detalja.

"I sama je bila elegantna i glamurozna i smatrala je da bi sve trebalo biti kao u starim holivudskim filmovima. Svi njezini odjevni predmeti bili su luksuzni i romantični", rekla je Reutersu Caitlin Yates, šefica prodaje londonskog Christie'sa.

image
haljine L'Wren Scott koje se prodaju na aukciji Christie'sa
Justin Ng/Avalon/Profimedia

Na online prodaji, koja traje od 9. lipnja do 1. srpnja, prvi se put na tržištu nudi odjeća iz dizajneričine arhivske kolekcije, rekla je Yates, dodavši kako se Mick Jagger odlučio na ovaj potez kako bi "slavio lik i djelo L'Wren Scott".

Među ponuđenom odjećom bit će i dvije Jaggerove jakne koje su nastale u suradnji para Scott-Jagger.

Kolekcionarima će posebno zanimljiva biti ona koju su nazvali "glamouflage", a roker ju je nosio na Glastonbury Festivalu 2013. Drugu je odjenuo na koncertu u sklopu turneje Rolling Stonesa pod nazivom "50 & Counting" u londonskom Hyde Parku 2013.

Iz Christie'sa procjenjuju da bi jakne mogle postići cijenu od 20.000 do 30.000 funti.

Među ponuđenim odjevnim predmetima na dražbi je i crnozlatna šljokičasta haljina koju je Nicole Kidman nosila na dodjeli Oscara 2013. godine, a očekuje se da će dosegnuti cijenu od 1500 do 2500 funti.

Crna haljina u stilu četrdesetih godina prošloga stoljeća ručno izvezena ružičastim šljokicama, koju je nosila Madonna, mogla bi postići cijenu između 500 i 800 funta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:46