ISKUSTVO

Jane Seymour (72) otkrila tajnu mladenačkog izgleda: Nije stvar u šminki, kremama ni tretmanima

Glumica trenutno snima seriju ‘Harry Wild‘ u kojoj glumi umirovljenu profesoricu književnosti koja postaje privatna istražiteljica

Jane Seymour i Rohan Nedd na setu serije ”Harry Wild”

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Bivša "Bondova djevojka", proslavljena "Dr. Queen - žena vrač", britanska glumica Jane Seymour (72) otkrila je tajnu svojeg mladenačkog izgleda na ekranu. U intervjuu za magazin "Definition" Seymour je rekla da se tajna krije u tehnici osvjetljavanja koju je sama osmislila i koju naziva "Jane‘s igloo".

- Nitko drugi ne treba tu tehniku jer svi su na setu mlađi od 30 godina. U osnovi, radi se o tome da u trenutku kada maknete svjetlo odozgora s mene, nemam podočnjake. Ako me svjetlo obasjava odozgora, odmah se pojave te vrećice pod mojim očima. I to je sve - objasnila je glumica koja trenutno snima krimi-seriju "Harry Wild" u kojoj ima naslovnu ulogu Harriette Harry Wild.

Veteranka koja je glumila Solitaire u filmu "Živi i pusti umrijeti" iz 1973. godine, s Rogerom Mooreom kao Jamesom Bondom, kaže da je radeći dugo u zabavnoj industriji naučila mnogo o važnosti rasvjete.

image

Jane Seymour

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

- K tome, bavim se slikarstvom i volim fotografirati pa razumijem što je dobro, a što loše osvjetljenje za mene. Znam što prolazi, što ne. A i ne moram pitati, ekipa to otkrije već prvi dan - dodala je.

Seymour, rođena Londončanka plave krvi, u seriji "Harry Wild", koja se snima u Dublinu u Irskoj, igra ulogu profesorice književnosti koja odlazi u mirovinu, te spletom okolnosti postaje privatna istražiteljica. Prva sezona serije u produkciji Channela 5 i AcornTV, objavljena je 2021. godine, a nakon uspješne prve, planirane su još najmanje dvije sezone.

Tijekom snimanja prve sezone glumica je pala na setu i ozlijedila koljeno. Usprkos boli završila je snimanje scene, te ponosno objavila kako nije propustila ni minutu na setu zbog boli i terapija. Iako je morala strogo mirovati dva tjedna, nastavila je raditi.

- Ja sam snimala scene "iznad koljena", a imala sam dublericu za scene "ispod koljena" - rekla je tada Seymour.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:38