NIPPLEGATE

Janet Jackson otkrila istinu o skandalu koji joj je zapečatio karijeru: ‘Htjeli su me uništiti zbog gole bradavice‘

Janet je te 2004. godine, na vrhuncu slave, nastupala u poluvremenu finala Super Bowla u Houstonu, i kao iznenađenje na binu pozvala tad tek pjevača u usponu, Justina Timberlakea... Ostalo je povijest

Janet jackson i danas tvrdi da su joj grudi na nastupu na Super Bowlu ispale slučajno

 Patrick Schneider/Zuma Press/Profimedia

Dvodijelni dokumentarni film "Janet" tijekom vikenda podignuo je puno prašine u američkim medijima. Janet Jackson na njemu je radila punih pet godina i progovara o nizu zapaljivih tema, od optužbi za pedofiliju protiv njezina brata Michaela Jacksona, glasina da je osamdesetih potajno postala majka, a objašnjava i Nipplegate, skandal s golom bradavicom koji joj je umalo zapečatio karijeru.

Drugi dio filma prikazan je u subotu navečer na Lifetimeu i najviše se bavi upravo tim događajem koji je ubrzo prerastao u jedan od najvećih televizijskih skandala u povijesti.

Što se dogodilo?

Janet je te 2004. godine, na vrhuncu slave, nastupala u poluvremenu finala Super Bowla u Houstonu, i kao iznenađenje na binu pozvala tad tek pjevača u usponu, Justina Timberlakea. Dok su izvodili njegovu pjesmu "Rock Your Body", usred vrućeg performansa, Timberlake joj je izrekao stihove "do kraja pjesme skinut ću te golu".

image

Justina Timberlakea su godinama prozivali jer nije stao u obranu pjevačice

Hahn Lionel/abaca/Abaca Press/Profimedia

A onda je njoj puknuo kostim iz kojeg joj je ispala gola dojka. S obzirom na to da je bila riječ o prijenosu uživo, to su bez cenzure vidjeli deseci milijuna gledatelja.

Nipplegate je Janet Jackson skoro uništio. Nakon nastupa javno je sramoćena i vrijeđana u medijima, a Justinu je karijera uzletjela pa su mu fanovi godinama zamjerali da nije reagirao niti stao u njezinu obranu. Napadana je između ostaloga da je namjerno skinula kostim sa sebe.

- Čitava stvar je prenapuhana, ali riječ je samo o nezgodi. To se nije smjelo dogoditi, ali nije bilo planirano, kaže Janet u filmu.

Također prvi put otkriva kako je Timberlake planirao braniti je u medijima, ali da je ona ta koja ga je zamolila da ništa ne govori.

- Pitao me treba li reći nešto javno, ali ja sam mu rekla kako je bolje da ne govori ništa. Nisam željela da i on završi u drami, jer bilo je očito - ja sam bila cilj napada, govori Janet Jackson.

image

Dokumentarni film "Janet" prikazan je u petak i subotu na američkoj televiziji

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Nakon Nipplegatea CBS je morao platiti kaznu zbog golotinje u primetimeu, a Jacksonova je stavljena na crnu listu. Pjesme joj se dugo nisu vrtjele na radijskim stanicama, a organizatori Grammyja koji su je samo tjedan dana ranije pozvali na dodjelu, pozivnicu su povukli.

Istovremeno, Timberlake je na istoj dodjeli bio glavna zvijezda i osvojio je brdo zlatnih kipića.

Jacksonova također otkriva kako ju je TImberlake pozvao da s njim ponovno nastupi na Super Bowlu 2018. godine, ali to je ipak odbila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:29