SNIMANJE U ZAGREBU

Javila se Hrvatica koja radi na filmu Kate Beckinsale: ‘Nije se ozlijedila, to sam ju ja našminkala‘

Tatjana Tomšić, majstorica maske i specijalnih efekata na filmu demantirala je priču da im se glavna glumica posjekla na snimanju

Porezotine na licu nisu stvarne, tvrdi specijalistica Tatjana Tomšić

 Instagram/Kate Beckinsale

Holivudska zvijezda Kate Beckinsale (49) već neko vrijeme snima film ‘Canary Black’ u Zagrebu, a nedavno je objavila i nekoliko fotografija na Instagramu gdje se čini kao da se ozlijedila na snimanju.

Objavila je fotografije velike masnice na ruci, jakog crvenila na malom prstu te ranu na obrazu, a najnoviju fotografiju s ranom na čelu.

image
Instagram/Kate Beckinsale

Naime, dok brojni mediji pišu kako se glumica ozlijedila, riječ je ustvari o specijalnim efektima. Inače, Kate u filmu glumi CIA agenticu Avery Graves, kojoj su teroristi oteli supruga, a sada je ucjenjuju da izda vlastitu zemlju.

image

Porezotine na licu nisu stvarne, tvrdi specijalistica Tatjana Tomšić

Instagram/Kate Beckinsale

Neki glumičini obožavatelji su se nakon fotografija ozljeda našalili kako je za sve kriv Crni petak i gužva oko blagajni trgovina, dok su drugi poželjeli glumici da joj ozljede čim prije prođu.

image

Kate je podijelila fotografiju ozljede na ruci

Instagram/Kate Beckinsale

S obzirom na to da se radi o akcijskom filmu mnoge scena bit će brutalne pa glumica mora nositi kaskaderski prsluk.

image

Britanska zvijezda fotografirala se sa zaštitnim prslukom koji nosi na setu

Instagram/Kate Beckinsale

Iako su mnogi uvjereni da se Kate ozlijedila na snimanju akcijskog filma, majstorica maske i specijalnih efekata, Tatjana Tomšić, demantirala je nagađanja.

Radi se o SFX make-upu (filmska šminka ili maska) koja je veliki dio ovog zahtjevnog akcijskog filma iako možda laiku ne izgleda tako, kako kaže Tomšić.

Inače, Kate je publici najpoznatija kao vampirica Selene u SF franšizi ‘Underworld’ gdje je glumila ženskog elitnog ubojicu koji se bori protiv vukodlaka, dok se holivudski svijet probila s ratnim filmom ‘Pearl Harbor’ iz 2001.

Nekolicina ju zna i po romantičnoj komediji ‘Serendipity’ gdje je odigrala glavnu ulogu uz Johna Cusacka, a imala je i kratku manekensku karijeru. Gostovala je u spotu Georgea Michaela za pjesmu ‘Waltz Away Dreaming’.

Što se tiče njenog najnovijeg projekta, angažirano je više od 350 hrvatskih filmskih djelatnika, većinom stanovnike Grada Zagreba, što čini 95% ukupne filmske ekipe. Važno je istaknuti da i jednu od glavnih uloga u filmu igra mlada hrvatska glumica Romina Tonković koja će utjeloviti lik hakerice Sorine.

image

Romina Tonković

Vedran Peteh/Cropix

Prema procjenama kojima raspolaže HAVC-a, film bi trebao ostvariti ukupnu lokalnu potrošnju u Hrvatskoj od oko 90 milijuna kuna. Radi se o troškovima produkcije od honorara, hotela, cateringa, najma vozila do opreme i goriva. Međutim, budući da brojke rastu, konačni iznos znat će se kada se snimanje završi.

Sveukupno je predviđeno da će se ‘Canary Black’ snimati 55 dana u Hrvatskoj, od kojih će 50 dana biti u Zagrebu. Snimanje će trajati do kraja siječnja, na čak 130 lokacijama među kojima će biti Kamenita Vrata, Maksimirski stadion, Tuškanac…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:54