OPET ŠOKIRA

Javio se glumac koji bi gradio zid između Hrvata i Srba: ‘Nemojte ni pokušavati družiti se, povijest se ponavlja‘

Berlinski zid - nemamo mi para za to, ali ušteda bi, dugoročno gledano, bila više milijuna ljudi, napisao je Vuk Kostić na Instagramu

Vuk Kostić

 INSTAGRAM

Vuk Kostić (43) šokirao je javnost rekavši kako bi "trebalo izgraditi Berlinski zid između Srba i Hrvata", a nakon što su njegove riječi prenijeli svi mediji u regiji, beogradski glumac oglasio se na Instagramu, gdje je pokušao objasniti svoj stav.

- Ako s nekime ratuješ tri puta u 100 godina. Austrougarska i Hrvatska: Srbija, Prvi Svjetski rat 1914. Njemačka i Hrvatska: Srbija - Drugi svjetski rat 1941. Bratoubilačko-komšijski rat 1991. Sve ukupno osam milijuna žrtava. Poruka: ‘Nemojte ni pokušavati družiti se, povijest se ponavlja‘ - napisao je Vuk na Instagram Storyju pa za kraj dodao:

- Figurativno rečeno, Berlinski zid - nemamo mi para za to, ali ušteda bi, dugoročno gledano, bila više milijuna ljudi - zaključio je.

image

Instagram Story Vuka Kostića

Screenshot/INSTAGRAM

Podsjetimo, glumac je u intervjuu za Sputnjik izjavio sljedeće:

- Ja bih stavio Berlinski zid između nas, da se više nikad ne možemo sresti. Mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na tržnici, ne može, pošto krumpir? Jesi li Srbin? Ne može. Jednom kad se u našim narodima dogode velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog trenutka više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi, mi koji smo kao uvijek bili - hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi se uvijek hoćemo igrati, Hrvati kažu ‘makni se‘, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja suosjećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko stoljeća, to je bio opći kaos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:49