OKRŠAJ

Javio se redatelj kojeg je istukao Bjelogrlić: Psovao mi je majku i urlikao ‘J**ala te Dara iz Jasenovca‘!

‘Imam modrice, kako i ne bih imao kad sam bio boksačka vreća. Što sam mogao učiniti, bio sam u ležećem položaju...‘
napad na redatelja

Kao što smo već pisali, u medijima se počela širiti snimka na kojoj srpski glumac Dragan Bjelogrlić fizički napada redatelja Predraga Gagu Antonijevića te ga više puta u niškom hotelu "Ambasador" udara šakom u glavu. Bjelogrlić je zbog toga priveden i zadržan je na 48 sati u pritvoru, a napadnuti redatelj, poznat po kontroverznom filmu 'Dara iz Jasenovca', javio se preko režimske Pink televizije sa svojom verzijom priče.

Podsjetimo, Antonijević je već jednom optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja", ali smetao mu je i film "Dara iz Jasenovca", za koji je smatra kako uopće nije trebao biti snimljen.

- On spada u skupinu ljudi koji su se borili protiv snimanja tog filma, smetalo mu je što je film snimljen. Čak je držao i neke seminare za poslovne ljude, kako je sve to bilo pogrešno. Osim toga, postoji i činjenica da sam razotkrio njegovu korupciju, kojom se bavio u prethodnom razdoblju u vezi sa svojim aktivnostima u Filmskom centru Srbije, a koja je trenutno u Tužiteljstvu, smatra se kaznenim slučajem, rekao je Antonijević.

Kaže i da dugo nije imao kontakte s njim, pa niti tijekom noći napada. Bjelogrlić je sjedio desetak metara od njega, i odjednom je prišao njegovom stolu i počeo ga udarati.

Dodao je kako je Bjelogrlić dok ga je tukao ponavljao "J**ala te Dara iz Jasenovca!".

- Sjedio sam s nekim prijateljima, svi su kolege. On je bio u drugom dijelu dvorane, iza ugla, u društvu Katarine Radivojević. Poslije sam vidio da je bilo puno alkohola, i tko zna čega još. Sjedio sam na sofi, gotovo legao jer je jako niska, razgovarao sam s kolegama. Pojurio je iza tog ugla i napao me, nisam ga ni vidio dok me nije počeo udarati, tada su nas kolege razdvojile. Prijetio mi je, rekao sve, opsovao mi majku, ubit će me, ovakav sam ja, onakav sam. Ovo je divljački napad koji nisam doživio svih ovih godina, pogotovo ne na festivalu, u svom rodnom Nišu, na festivalu glume koji slavi profesiju svih nas. To je kazneno djelo koje se nije smjelo nigdje dogoditi, pogotovo ne na festivalu, kaže Antonijević.

- Svi u struci znaju, svi, da je to tako. A onda odatle velika mržnja prema meni, pa nakon ovoga prema Jasenovcu, da ne govorim o tome što je sve došlo do mene, i što konkretno imam, kako je radio protiv filma. Za njega je važno da ode na Sarajevo Film Festival, to nije za mene, rekao je redatelj i dodao da je on zvao policiju.

- Imam modrice, kako i ne bih imao kad sam bio boksačka vreća. Što sam mogao učiniti, bio sam u ležećem položaju na toj niskoj sofi i ovaj divljački nasrće na mene, udara me, nisam se imao prilike pomaknuti. Prvo dobijem udarce, a onda vidim što se događa, rekao je Antonijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 17:10