PADAJU OPTUŽBE

Je li ovo pad slavnog redatelja? Napravio je kultne filmove, a sada je na meti kritika: ‘Ljubio je statistice u toplesu!‘

Kreativni proces snimanja filma su opisali kao ‘frustrirajuć i neučinkovit‘, a redatelja nazvali ‘neorganiziranim‘

Francis Ford Coppola na setu Megalopolisa

 Og/mega/the Mega Agency/profimedia/Og/mega/the Mega Agency/profimedia

Slavni redatelj Francis Ford Coppola optužen je da je pokušao "poljubiti neke oskudno odjevene statistice" koje su radile na njegovom nadolazećem filmu "Megalopolis".

Izvješće koje je u utorak objavio The Guardian detaljno opisuje ponašanje Oscarom nagrađenog redatelja (85) usred snimanja njegova posljednjega filma, a citiraju i brojne insajdere koji su "osjećali da je Coppola ‘staromodan‘ u svom ponašanju prema ženama".

image

Francis Ford Coppola sedamdesetih

Ifa Film/united Archives/profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Očevici su izjavili da je tijekom produkcije scene u klubu slavni redatelj "ušao na set i pokušao poljubiti neke od statistica koje su bile u toplesu ili su pak bile oskudno odjevene". Inače, redatelj filmskih klasika poput "Kuma" i "Apokalipse danas" planira premijerno prikazati film na filmskom festivalu u Cannesu ovaj tjedan.

image

Shia Labeouf na setu Megalopolisa

Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Što se tiče skandala sa seta nadolazećeg filma, Darren Demetre, njegov producent, objasnio je da je Coppola pokušavao svojim postupcima tijekom snimanja klupske scene dati filmskom setu potreban ton.

- Francis je uspješno producirao i režirao golemi nezavisni film, donoseći sve teške odluke kako bi osigurao da bude isporučen na vrijeme i u okviru proračuna, i svejedno je ostao vjeran svojoj kreativnoj viziji - rekao je.

Izvješće The Guardiana pokazalo je da je više članova ekipe bilo nezadovoljno svojim iskustvima na setu filma, koji je doživio značajne promjene kako u vizualnim efektima tako i što se tiče članova umjetničkih timova na setu, piše Daily Mail.

image

Aubrey Plaza na setu Megalopolisa

Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

- Ovo zvuči ludo za reći, ali bilo je trenutaka kada smo svi stajali ukopani i zapitali se je li ovaj tip ikada prije snimio film? - rekao je jedan član ekipe na setu.

- Svi smo bili svjesni da sudjelujemo u nečemu što bi moglo biti stvarno tužan kraj njegove karijere - komentirao je drugi član filmske ekipe.

image

Adam Driverr na setu Megalopolisa

Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Nadalje, kreativni proces snimanja filma su opisali kao "frustrirajuć i neučinkovit", a Coppolu kao "neorganiziranog". Također, tvrde da je inzistirao na nadgledanju svih aspekata produkcije.

- Često bi se pojavio ujutro prije tih velikih sekvenci i s obzirom na to da nije bio napravljen nikakav plan, često bi samo satima sjedio u svojoj kućici, ni s kim nije razgovarao, a i često je pušio marihuanu - prepričao je član filmske ekipe. Jedna druga osoba koja je sudjelovala u snimanju istaknula kako bi "prošli sati i sati, a da se ništa ne bi snimilo".

image

Laurence Fishburne na setu Megalopolisa

Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Prema pričama, zbunjena filmska ekipa svakodnevno bi "odšetala odmahujući glavama pitajući se što su upravo radili zadnjih 12 sati".

Usred snimanja filma, Coppola se također suočio s bolešću svoje supruge Eleanor Coppole, koja je prošlog mjeseca umrla u 87. godini života. Eleanor je bila prisutna na setu filma "sve dok je njezina bolest nije spriječila da bude tamo", rekao je redateljev glasnogovornik The Guardianu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 14:44