PRENOĆILA U BOLNICI

Jedan detalj pokrenuo teorije zavjere: ‘Je li to palača pokušala sakriti istinu o kraljičinom zdravlju?!‘

U privatnoj bolnici u Londonu prenoćila je kako bi prošla neke pretrage, a zakazani posjet Sjevernoj Irskoj naprasno je otkazan
Elizabeta II.
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Buckinghamska palača optužena je da je zavaravala naciju po pitanju kraljičinog zdravlja.

Brojni se pitaju je li palača narušila povjerenje javnosti jer nije otkrila da je Elizabeta II. završila u bolnici. Naime, 95-godišnjakinja je zaprimljena u bolnicu King Edward VII. u srijedu poslijepodne gdje je prenoćila kako bi prošla neke pretrage, a zakazani dvodnevni posjet Sjevernoj Irskoj naprasno je otkazan.

PR služba palače novinarima je kazala kako je kraljica ostala u dvorcu Windsor. Ipak, u četvrtak navečer, više od 24 sata kasnije, potvrdili su da su je prevezli u privatnu bolnicu u Londonu.

Neobično je bilo i to što je zastava na Windsoru ostala vijoriti i nakon što je kraljica napustila dvorac, budući da to inače nije slučaj, već je zastava podignuta samo kad je kraljica prisutna.

Kraljevski izvor porekao je da su je ostavili kako bi prikrili kraljičin odlazak u bolnicu i kako je Windsor i dalje kraljičina rezidencija, bez obzira na to što je prenoćila drugdje.

Peter Hunt, kraljevski komentator i bivši novinar BBC -a, ustvrdio je da je postojao 'neuspjeli pokušaj' zataškavanja prijema u bolnicu.

'Buckinghamska palača ne može si priuštiti slom povjerenja, s obzirom na sve s čim imaju posla', kazao je.

Otkriće kako je kraljica morala po prvi put u osam godina prenoćiti u bolnici zabrinulo je javnost, a mnogi su komentirali kako je palača vjerojatno pokušala zaštititi kraljicu jer je nisu htjeli uznemiravati i kako ima pravo na određenu privatnost, no kako je ona ipak 'glava države'.

Iz Windsora je u srijedu u bolnicu prevezena automobilom, a odluka da ju se primi u bolnicu preko noći donesena je 'iz praktičnih razloga'. Kraljica je u četvrtak otpuštena iz bolnice te se pretpostavlja da će ostati u Windsoru nakon što su joj liječnici savjetovali da se odmara.

Iz Buckinghamske palače nisu precizirali o kakvim se pretragama radilo, niti hoće li kraljici trebati kakav daljnji pregled ili tretman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:50