‘FRIENDS‘

Jedan od najiščekivanijih televizijskih događaja: Napokon snimljena posebna epizoda Prijatelja

Prijatelji su bili najveći sitcom devedesetih, a novu generaciju obožavatelja pronašao je zahvaljujući reprizama i streaming uslugama
Ekipa Prijatelja
 -/Zuma Press/Profimedia

Prošlo je gotovo 17 godina otkako je šest najpoznatijih televizijskih prijatelja bilo zajedno na filmskom setu, a poseban nastavak Prijatelja, "The One With The Reunion", konačno je snimljen prošlog tjedna, piše BBC.

Specijalni jednokratni show okupio je originalnu glumačku postavu Matthewa Perryja (Chandler), Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisu Kudrow (Phoebe), Matta LeBlanca (Joey) i Davida Schwimmera (Ross).

Epizoda koja će se emitirati na HBO Max streamingu, prvotno je trebala biti snimljena prošlog kolovoza, ali je snimanje odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Datum emitiranja tek treba biti objavljen, ali očekuje se da će biti kroz sljedećih nekoliko mjeseci.

Prijatelji su bili najveći sitcom devedesetih, a novu generaciju obožavatelja (i kritičara) pronašao je zahvaljujući reprizama i streaming uslugama poput Netflixa.

Sami članovi originalne glumačke ekipe, ujedno su i izvršni producenti ponovnog okupljanja, zajedno s kreatorima serije Kevinom Brightom, Martom Kauffman i Davidom Craneom, dok je Ben Winston redatelj.

Što ekipa ima na umu sad kad su se ponovno okupili? Točni detalji veća su tajna od Phoebeinog braka zbog zelene karte, ali ovdje je ipak sve ono znamo o najekskluzivnijem TV događaju.

image
Ekipa Prijatelja na setu
-/Zuma Press/Profimedia

Snimanje specijala odvijalo se na originalnom setu "Stage 24" u studiju Warner Brosa u Burbanku u Kaliforniji.

TMZ izvještava da su, iako je publika uživo sudjelovala na ponovnom okupljanju, to uglavnom bili statisti, testirani na covid i angažirani baš za ovu priliku, nakon što je pandemija spriječila stvarne obožavatelje da prisustvuju snimanju.

Oživljeni set serije - djelomično organiziran na otvorenom zbog sigurnosnih covid protokola - uključuje kultnu fontanu na kojoj se glumačka postava prskala tijekom uvoda u emisiju, praćena glazbenom temom serije, pjesmom grupe Rembrandts 'I'll be there for you'.

Tek će se vidjeti koliko se drugih rekvizita pojavljuje u ovoj posebnoj epizodi, ali čini se da slike koje kruže društvenim mrežama prikazuju toliko voljene elemente Monicina stana, uključujući sofu i prazan okvir za slike na njezinim vratima.

Chandler opet stvara probleme

Chandler Bing bio je poznat po svojoj drskosti i intelektu - a glumac Matthew Perry u subotu je posve bio u svom liku kada je na društvenim mrežama objavio - a zatim i izbrisao - fotografiju sebe na stolici za šminkanje, uz natpis: 'Nekoliko sekundi prije nego što pojedete kist za šminkanje. A da ne spominjem ponovno okupljanje s prijateljima.'

Glumac je bio jedan od najrječitijih izvora informacija o ponovnom okupljanju, a prvi je prošle godine potvrdio i da će snimanje biti odgođeno zbog covida.

image
Ekipa Prijatelja
-/Zuma Press/Profimedia

Također je predstavio niz proizvoda temeljenih na Chandlerovom liku od čije će se prodaje pomoći onima koji su zbog pandemije zapali u financijske probleme.

Otkako je HBO potvrdio epizodu ponovnog okupljanja, špekulira se koliko će, ako uopće, glumačka ekipa ponoviti svoje uloge.

Govoreći u showu Grahama Nortona, činilo se da će Schwimmer sve pojasniti. No to je ipak bio samo privid...

'Bit ću ja. Bit ću David', rekao je Schwimmer o specijalnoj epizodi. 'Nismo u likovima ... svi smo mi sami, stvarni ljudi.'

Međutim, brzo je dodao tajnovito upozorenje sugerirajući nešto drugo: 'Ali postoji jedan dio, ne želim reći previše... u kojem smo svi nešto pročitali.'

Da budemo pošteni, jasnoća nikad nije bila Rossova jaka strana ni u showu. Rasprava o tome je li bio na 'pauzi' s Rachel, traje i danas.

Jennifer Aniston ponudila je više (ili manje) jasnoće (ili zbunjenosti) u vezi s tim problemom dok je prošle godine razgovarala s časopisom Variety.

'Neću biti Rachel, iako jesam', rekla je. 'Pa, svi smo mi mali djelići tih likova. Ne baš posve. Ali jesmo.'

Iako detalji tek trebaju biti objavljeni, objave publike na društvenim mrežama sugeriraju kako je to bilo pravo nostalgično putovanje, baš kao na FriendsFestu - festivalu posvećenom popularnoj seriji - koji imaju originalne rekvizite i komplete replika i koji i dalje privlače obožavatelje širom svijeta.

Jedna objava na fan računu Matthewa Perryja također je sadržavala sliku onoga što je, po svemu sudeći, bila vrećice s poklonima na kojoj je pisalo Central Perk, što je ime kafića u kojem je grupa obitavala tijekom većine epizoda.

Što se tiče budućnosti Prijatelja nakon ove posebne epizode, sam Joey je rekao: 'Ne možete se tek tako predati. Je li to ono što bi dinosaur učinio?'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:04