SKUP SUVENIR

Jedan od najpoznatijih rekvizita u povijesti horor filmova može biti vaš - no, cijena je paprena!

Ovim hladnim oružjem mahao je Jack Nicholson u vrhunskom Kubrickovom filmu ‘Isijavanje‘

Scena iz filma 'Isijavanje'

 Supplied By Lmk Media/Landmark/Profimedia

Jedan od najpoznatijih rekvizita u povijesti horor filmova, sjekira iz vrhunskog uratka Stanleyja Kubricka "Isijavanje" kojom je žestoko mahao Jack Nicholson, ide na aukciju. Iako je ubojita sjekira sveprisutna, onaj tko je pogledao film zasigurno nikad neće zaboraviti scenu "Here's Johnny!". Ona se događa pred sam kraj filma nastalog po knjizi Stephena Kinga. Jack Nicholson koji igra lik tragičnog, sluđenog Jacka Torrancea sjekiru koristi da bi, razbijajući vrata u triješće, ušao u kupaonicu u kojoj se skriva njegova supruga Wendy (Shelley Duvall).

image

Sjekira iz filma 'Isijavanje' koju prodaje aukcijska kuća Gotta have rock and roll

Gottahaverockandroll

Istom sjekirom kasnije ubija Dicka Hallorana (glumio ga je Scatman Crothers) i naganja sina Dannyja (glumio ga je Danny Lloyd).

Osim ljubavi prema hororu, Kubricku i Kingu, budući vlasnik mora imati i podeblji novčanik. Naime u aukcijskoj kući Gotta Have Rock and Roll, koja prodaje ovo filmsko oružje, procijenili su da prodavatelju treba donijeti od 100.000 dolara na više. Sjekira je, kažu o vrlo dobrom stanju, jedan od rijetkih preostalih od nekoliko primjeraka napravljenih za film, smještena je u ostakljenom okviru, a uz nju dolaze i fotografije iz "Isijavanja". Nadmetanje počinje 20. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:17