ČEKA KONAČNE NALAZE

Jedan od vodećih YouTubera Ninja (32) objavio da mu je dijagnosticiran rak kože: ‘Sve je počelo s madežom na stopalu‘

Njegovi liječnici vjeruju da su melanom uklonili u ranoj fazi, iako mu se pojavila još jedna tamna mrlja na koži

Tyler Blevins, poznatiji kao ”Ninja”

 Johannes Eisele/Afp

Poznatom YouTuberu i profesionalnom gejmeru, Tyleru Blevinsu (32), kojeg mnogi bolje znaju pod nadimkom “Ninja”, nedavno je dijagnosticiran rak kože. Srećom, radilo se o melanomu koji su liječnici uklonili u ranom stadiju, prenosi Daily Mail.

Ninja je preko društvene mreže X objavio da ga je supruga nagovorila da ode na rutinski pregled zbog madeža na donjem dijelu stopala koji joj se učinio sumnjivim. Liječnici su ga uklonili za svaki slučaj, ali naknadne pretrage pokazale su da se radilo o melanomu, koji je treći najčešći tip raka kože.

- Još sam malo u šoku, ali želim nešto s vama podijeliti. Prije nekoliko tjedana otišao sam kod dermatologa na godišnji pregled kože madeža koji mi je Jess proaktivno zakazala. Madež na dnu stopala je bio melanom, ali liječnici su optimistični i tvrde da smo ga uhvatili u ranoj fazi - objavio je.

Pojavila mu se još jedna tamna mrlja u blizini tog područja, za koju su također napravili biopsiju i uklonili veću količinu kože. Rezultati te biopsije još uvijek se čekaju.

- Zahvalan sam što imam nadu da smo ga otkrili rano, ali molim vas da ovo shvatite kao podsjetnik za redovite preglede kože - apelirao je Ninja.

Mnogi obožavatelji, ali i kolege iz svijeta gaminga pružili su mu podršku te mu poželjeli dobre vijesti. Pohvalili su i njegovu suprugu koja ga je potaknula da ode na pregled.

- Drago mi je da ste ga uhvatili rano! Upravo bi ovaj pregled mojoj mami spasio život da su ga primijetili ranije - napisao je poznati gejmer i streamer DansGaming.

Mnogi su u komentarima ispod njegove objave otkrili da su se također borili s melanomom, apelirajući na regularne preglede i nošenje kreme za sunčanje.

- Imala sam melanom na donjem dijelu leđa prije nekoliko godina, to je toliko strašno za čuti. Smiješno je što sam ga prije dijagnoze htjela ukloniti jer mi je bio na sredini tijela i izluđivao me - napisala je influencerica Lex, poznata pod korisničkim imenom Madeyewlook.

Neke od poznatih osoba kojima je također bio dijagnosticiran melanom su Hugh Jackman, Khloe Kardashian, Andy Cohen, Diane Keaton i Caitlyn Jenner. Reggae glazbenik Bob Marley umro je u 36. godini od posljedica melanoma.

Otvoreno govoreći o svojoj dijagnozi, Ninja je potaknuo neke korisnike da provjere i vlastitu kožu.

- Imam jedan čudan madež već nekoliko godina i zbog ovoga ga sada želim provjeriti, jer je bolje znati o čemu se radi. Hvala na podizanju svijesti, šaljem vam dobre vibracije - napisao je streamer AstroAceTV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:21