PRVI NASTAVAK

Jedna je scena zbunila fanove Harryja Pottera: ‘Jesam li dobro čuo, što je to Dudley rekao?!‘

U videu na TikToku Dudley trči gore-dolje po stepenicama kako bi probudio Harryja koji spava u ormaru ispod stuba

Scena iz filma Harry Potter i kamen mudraca

 Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

Obožavatelji filmova o Harryju Potteru ostali su u potpunosti zbunjeni nakon što su saznali da poznata scena iz prvog nastavka filma ‘Harry Potter i kamen mudraca’ ustvari nije onakva kakvom se čini.

Isječak s početka filma iz 2001., kada se još gledatelji upoznavaju s mladim čarobnjakom, počeo je kružiti društvenim mrežama, a prikazuje scenu u kojoj Harryjev rođak Dudley trči gore-dolje po stepenicama kako bi probudio Harryja koji je zatvoren u ormaru ispod stuba.

Naime, dok Dudley pokušava probuditi Harryja, mnogi su gledatelji prethodno mislili da viče: ‘Probudi se, Potteru!’, dok, sudeći po titlovima, zapravo kaže: ‘Probudi se, rođače!’.

Ubrzo nakon toga mnogi su podijelili svoja mišljenja u komentarima ispod videa.

- Kaže ‘Potter’. Nema šanse da ga je Dudley nazvao rođakom. Riječ rođak bi implicirala da ga Dudley smatra članom obitelji, podijelio je jedan korisnik TikToka.

- Ako misliš da kaže ‘Potter’, čut ćeš ‘Potter’. Ako misliš da kaže ‘rođak’, čut ćeš ‘rođak’, objasnio je drugi.

- Mislim da kaže rođak jer i u talijanskom prijevodu piše rođak, oglasio se još jedan komentator.

Vijest dolazi nakon što je izvršni direktor američke tvrtke Warner Bros. Discovery David Zaslav otkrio da bi željeli napraviti nastavak ‘Harryja Pottera‘. Naravno, uz blagoslov autorice J. K. Rowling.

- Nismo imali film o Supermanu 13 godina. Nismo radili Harryja Pottera 15 godina. Ti filmovi su donijeli velik dio zarade Warner Brosu u proteklih 25 godina, navodno je izjavio Zaslav.

Unatoč njegovim tvrdnjama, posljednji film o Harryju Potteru stigao je u kina prije 11 godina, dok je adaptacija Supermana ‘Čovjek od čelika‘ objavljena 2013.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:43