BIVŠA JEFFA BEZOSA

Jedna od najbogatijih žena svijeta pronašla novu ljubav, udala se za nastavnika iz srednje škole

‘Sretan sam i uzbuđen zbog njih oboje‘, poručio je Jeff Bezos, s kojim je MacKenzie Scott bila u braku 25 godina
MacKenzie Scott
 Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Multimilijarderka MacKenzie Scott, bivša supruga osnivača Amazona Jeffa Bezosa ponovno se udala, za srednjoškolskog profesora Dana Jewetta. MacKenzie Scott prošlih mjeseci postala je poznata kao osoba koja je dala najviše novca u dobrotvorne svrhe. Forbes procjenjuje da raspolaže s 53 milijardi dolara, a lani je razdijelila skoro 6 milijardi. Većinu svog bogatstva planira podijeliti u humanitarne svrhe, objavila je Scott.

Osim što je pomogla Bezosu podignuti Amazon, MacKenzie Scott napisala je dva romana. Na Amazonovoj stranici sada piše da "živi u Seattleu sa svoje četvoro djece i suprugom Danom". Vijest o vjenčanju prvo je objavio Wall Street Journal.

Na internetskoj stranici neprofitne udruge Giving Pledge objavljeno je pismo Dana Jewetta, nastavnika prirodnih znanosti u školi Lakeside u Seattleu koju pohađaju djeca MacKenzie Scott. Jewett poručuje da je zahvalan na iznimnoj privilegiji koju će imati u partnerstvu poklanjanjem novca koji potencijalno može učiniti toliko dobra.

"Sretnom slučajnošću oženjen sam jednom od najdarežljivijih i najljubaznijih osoba koje poznajem, i pridružio sam joj se u obavezi da prenesem dalje ogromno financijsko bogatstvo tako da služi drugima", objavio je Dan Jewett. Udrugu Giving Pledge (Davanje zavjeta) pokrenuli su 2010. milijarderi Bill Gates, njegova supruga Melinda i Warren Buffet, prenosi New York Times. Potpisnici se slažu da će razdijeliti veći dio svog bogatstva.

MacKenzie Scott nije posebna samo po iznosu podijeljenom u humanitarne svrhe, nego i po tome što je novac dala bez kompliciranih birokratskih uvjetovanja koji zagorčavaju život humanitarnim udrugama. "Ostvarila je ogroman utjecaj", kaže Grace Sato iz udruge Candid, način na koji ona daje novac mijenja trendove.

MacKenzie Scott bila je u braku s Jeffom Bezosom 25 godina. Razveli su se 2019., nagodbom je dobila 4 posto dionica Amazona. Jeff Bezos je rekao novinarima da je Dan sjajan i da je on jako sretan i uzbuđen zbog njih oboje, piše NYT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:02