VELIKA HUMANITARKA

Jedna od najljepših žena na svijetu sutra slavi 36. rođendan, a već 18 godina rastura na pistama

Ova zanosna Nizozemka visine 179 cm, plavih očiju, plave kose i idealnih proporcija, 90-60-90 manekensku je karijeru započela 2003.
 Planet Photos/Planet/Profimedia

Po mišljenju mnogih ona je najljepša žena na svijetu, a sutra će proslaviti 36. rođendan.

Doutzen Kroes nizozemski je model i glumica te velika humanitarka. Primjerice, 2018. godine manekenka se strastveno posvetila svom projektu za prikupljanje novca da bi se zaštitili slonovi te podigla svijest o njihovoj ugroženosti, a za to ju je inspiriralo putovanje u Keniju.

Ova zanosna Nizozemka visine 179 cm, plavih očiju, plave kose i idealnih proporcija, 90-60-90 manekensku je karijeru započela 2003. godine, u svojoj domovini, a agencija ju je ubrzo poslala u New York, gdje je počela raditi za poznati brend luksuznog donjeg rublja Victoria's Secret.

image
Planet Photos/Planet/Profimedia

Lijepa Doutzen bila je Victoria's Secret anđelica od 2008. do 2014. te ambasadorica beauty brenda L'Oréal Paris od 2006., a procjenjuje se da ima bogatstvo od 35 milijuna dolara. Među najplaćenijim je modelima današnjice, a 2013. bila je prvi model koji je u jednoj godini skupio čak četiri različite samostalne naslovnice najvažnijeg izdanja Voguea, onog rujanskog.

image
Wiese/face To Face/Face To Face/Profimedia

Kroes je majka dvoje djece, sina Phyllona Joyja (10) i kćeri Myllenae Mae (6), a liniju održava redovitom tjelovježbom i zdravom prehranom. S nizozemskim DJ-em Sunneryjem Jamesom Gorréom (39), koji je prije par godina nastupao na Zrću, u braku je od 2010.

Nakon 12 godina života u New Yorku 2018. vratila se kući, u rodnu Nizozemsku i posvetila se odgoju djece, a još uvijek održava aktivnu modeling karijeru iako, priznaje, taj je svijet znatno danas drugačiji nego onda kada je ona radila svoje prve korake na pisti.

image
Hunkemoller Via Bestimage/Bestimage/Profimedia

- Radila sam s desetak djevojaka među kojima su bile Cindy Crawford, Alessandra Ambrosio i Gisele Bundchen. Odrađivale smo sve angažmane, a sada je samo nekoliko djevojaka koje prežive od jedne do druge sezone - prisjetila se manekenka.

image
Nicholas Harvey/Everett/Profimedia

Na društvenim mrežama ima vojsku pratitelja, samo na Instagramu njih više od 6 milijuna, a mnogi je simpatiziraju zbog jednostavnosti i pristupačnosti zbog kojih se doima prizemnom.

I dok je na modnim pistama besprijekorno dotjerana što je zasluga brojnih vizažista, frizera i stilista, supermodel Doutzen Kroes je privatno sasvim opuštena supruga i majka dvoje djece. Zahvaljujući slikama na Instagramu, mnogi su primijetili da bez šminke izgleda jednako dobro kao i na pisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:44