SOPHIA I CARY

Jedna od najromantičnijih priča u filmskoj povijesti ipak nije istinita: ‘Ne, nije me zaprosio!‘

Sophia Loren u svojim je memoarima otkrila da je Cary Grant bio uporan u svojom namjeri da je zavede na snimanju "Ponosa i strasti"
Cary Grant i Sophia Loren u filmu ”Ponos i strast”
 FilmStills.net/Film Stills/Profimedia

Bila je to jedna od najvećih filmskih ljubavnih priča 20. stoljeća, međutim talijanska je glumica Sophia Loren otkrila da je američki glumac Cary Grant nije zaprosio na snimanju filma "Ponos i strast", piše The Guardian.

Osamdesetšestogodišnja glumica već je pričala o ljubavnoj vezi s Grantom koja je počela na snimanju spomenutog filma koji je izašao 1957. godine, inače prvog američkog filma u kojem je glumila.

Loren je u intervjuu za britanski časopis Radio Times raščistila sve nedoumice oko toga što se ili nije dogodilo na snimanju. "Cary Grant je bio jako naočit muškarac i divan glumac, ali me nije zaprostio", rekla je glumica.

Loren je pojasnila da bi bilo "nemoguće" da je engleski glumac zaprosi dok su snimali zajedno. Loren je imala 23 godine dok se snimao film, a Grant je od nje bio stariji 30 godina. "Bila sam premlada da bi imala jasne ideje o ljubavi i vezama", rekla je Talijanka.

Loren je u svojim memoarima koji su objavljeni 2014. godine napisala da je Grant bio uporan u namjeri da je zavede, iako je tada bio u braku sa svojom trećom suprugom. Loren se, pak, tada pripremala vjenčati se za filmskog producenta Carla Pontija.

Bila je suočena s odlukom koja će joj uvelike odrediti privatni život i karijerni put.

Prvi svezak Lorenine autobiografije sadržava pregršt Grantovih pisama i suvenira. "Bit ćeš u mojim molitvama", napisao je Englez u jednom pismu. "Ako misliš i moliš se sa mnom, za istu stvar i cilj, sve će biti ispravno i život će biti dobar."

Prethodno se pisalo da je Grant Loren zaprosio na snimanju filma "Ponos i strast".

No, Loren je odabrala Pontija, 22 godine starijeg filmskog producenta s kojim je ostala u braku do njegove smrti 2007. godine.

Loren i Grant ostali su prijatelji te su povremeno razgovarali telefonom i razmjenjivali pisma.

Talijanska filmska ikona kaže da joj nije žao što je odabrala Pontija, ali je rekla da joj je žao što nije imala tradicionalno "bijelo" vjenčanje.

"Teško je reći da nemate nešto za čime žalite. U životu prođete toliko puno iskustava, međutim uvijek sam se trudila živjeti tako da nema za čime žaliti. Mislim da sam dosegnula mir u životu. Imam sve što sam ikad htjela - divnu obitelj s lijepom djecom i unucima. Jedino za čime žalim je to da se nisam vjenčala u bijeloj haljini. To je bio moj životni san i on u meni još živi."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 00:13