LJUBAVNA AFERA

Jednu od najpoznatijih filmskih scena uvjerljivo je odglumila, a zna se i zašto: ‘I sama sam bila prevarena‘

Kada je snimala film ‘Zapravo ljubav‘, Emma Thompson u potpunosti se poistovjetila s iskustvom prevarene supruge

Emma Thompson u filmu 'Zapravo ljubav'

 Profimedia

Kada je snimala film 'Zapravo ljubav', britanska glumica Emma Thompson u potpunosti se mogla poistovjetiti s iskustvom prevarene supruge. Gotovo identičnu situaciju koju je prikazala na filmu, proživjela je i u stvarnom životu.

Glumica Emma Thompson odigrala je taj snažan lik te je tako uvjerljivo mogla prikazati tužnu situaciju, a svi ljubitelji jednog od najromantičnijih božićnih filmova svih vremena 'Zapravo ljubav' sigurno se sjećaju scene u kojoj Karen otkriva da njezin dugogodišnji suprug ima izvanbračnu aferu. Dok pronalazi kutiju s nakitom za koju je mislila da je namijenjena njoj, suoči se s groznom istinom da joj voljeni muškarac više nije vjeran. Nakon tog otkrića počne plakati, a suze slavne oskarovke bile su toliko uvjerljive da su dirnule i one najčvršće.

image

Emma Thompson

Profimedia

Thompson je otkrila i zbog čega je u toj zapamćenoj sceni bila toliko uvjerljiva. Naime, njezina vrlo realna gluma bila je rezultat osobnog iskustva jer je i u stvarnom životu doživjela prevaru i izdaju kada ju je prvi suprug, glumac Kenneth Branagh prevario s glumicom Helenom Bonham Carter.

'Scena u kojoj moj lik stoji pored kreveta plačući dobro je poznata većini žena. To je nešto kroz što nas je mnogo prošlo. Nakon prekida s Kennethom osjećala sam se užasno. Bila sam povrijeđena, stoga znam kako je pronaći ogrlicu koja zapravo nije namijenjena vama', kazala je.

Thompson se kasnije udala za producenta Grega Wisea kojeg je upoznala na snimanju filma "Sense & Sensibility" s kojim je dobila kćer Gaiu, a kasnije posvojila dječaka Tindyebwa iz Ruande.

A nju i supruga Kennetha Branaghana dugo su zvali zlatnim parom britanske scene, a onda je njegova afera s glumicom Helenom Bonham Carter sve upropastila. Zbog toga je 1995. Emma predala papire za razvod i okončala šestogodišnji brak, nakon čega je dugo bila slomljena srca i u depresiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2022 23:50