KAKAV NEVIĐENI PEH

Jeep 40 godina ganjao The Bossa za reklamu, sad je zbog njegove ‘pijane vožnje‘ miču s YouTubea

Alkohol i vožnja nikad se ne mogu oprostiti niti opravdati, priopćili su iz tvrtke nakon što je Bruce Springsteen uhvaćen u prekršaju
Bruce Springsteen
 Stellantis/Jeep/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Nakon što je u javnost procurila informacija da je veteran rock scene Bruce Springsteen 14. studenoga prošle godine u New Jerseyju uhićen zbog vožnje u pijanom stanju, automobilski div Jeep sa svog službenog YouTube kanala ekspresno je uklonio reklamu u kojoj je glavnu ulogu imao upravo popularni glazbenik.

Njegov glasnogovornik kratko je komentirao da je 71-godišnji Springsteen surađivao s policijom, a optužen je, doznaje se, za nesmotrenu vožnju pod utjecajem alkohola i konzumiranje alkohola u zatvorenom prostoru.

Vijest o Bruceovu prometnom prekršaju stigla je nakon što se prošle nedjelje na Super Bowlu premijerno prikazala reklama u kojoj roker sjedi za volanom Jeepa i promovira poruku nacionalnog jedinstva.

- Alkohol i vožnja nikad se ne mogu oprostiti niti opravdati. Jedino ispravno je zaustaviti emitiranje reklame dok se ne utvrde stvarne činjenice. No naša poruka zajedništva i jedinstva i dalje ostaje jednako važna - priopćili su iz Jeepa, a prenosi portal Hot Press.

Inače, spomenuta videoreklama prva je koju je Bruce ikad snimio. On u njoj vozi vlastiti Jeep CJ-5 iz 1980. godine.

Zanimljivo je da je Lee Iacocca, tadašnji predsjednik Chryslera, još sredinom 1980-ih Springsteenu ponudio pozamašnu svotu novca u nadi da će mu roker dopustiti da tvrtka koristi njegovu pjesmu "Born in the U.S.A." u reklami za Chrysler. Bruce ga je odbio. Više od 30 godina kasnije, 2018., isto je pokušao i Olivier François, tad glavni direktor marketinga za Fiat Chrysler, no i njegovi napori bili su uzaludni.

- Čovjek jednostavno nije na prodaju - rekao je François, koji je danas, kao glavni direktor marketinga u Stellantisu, multinacionalnoj automobilskoj korporaciji sa sjedištem u Amsterdamu, ipak uspio pridobiti rock zvijezdu.

Reklama koja je sad uklonjena s YouTubea snimana je u Kansasu, Coloradu i Nebraski, a umjesto da za tu prigodu licencira neku svoju već postojeću pjesmu, Springsteen je u suradnji s Ronom Aniellom skladao jednu sasvim novu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:53