BORI SE ZA ŽIVOT

Jeremy Renner kritično: Htio je biti kriminalist, a bivša mu je tek nakon razvoda javila da je trudna

Holivudska zvijezda doživjela je tešku nesreću na ralici čisteći snijeg ispred svoje kuće. Stanje mu je kritično, ali stabilno

Jeremy Renner u TV seriji ‘Hawkeye‘

 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa/ipa/profimedia

Marvelov junak Jeremy Renner, poznati američki glumac i pjevač, kritično je, ali stabilno. Nezgodu je doživio na silvestarsku noć, pišu strani mediji, dok je ralicom čistio snijeg ispred svoje kuće. Sve se zbilo na Rennerovu posjedu u okrugu Washoe, blizu Rena u Nevadi, koje je u silovitoj ledenoj oluji snažno zatrpao snijeg. Inače, deseci ljudi, piše BBC, poginulo je diljem SAD-a zbog mećave.

Uz njega je trenutno obitelj, a glumčev glasnogovornik za Variety je izjavio kako 51-godišnjak ima svu potrebnu skrb. No kakve ozlijede je Renner zadobio tjedan dana uoči svog 52. rođendana i kako točno, izvješća zasad ne spominju, tek da je helikopterom hitno prebačen u bolnicu.

image

Jeremy Renner

Instagram

Renner je ozbiljnu karijeru započeo pojavljivanjem u nezavisnim filmovima kao što je "Dahmer" (2002.), a zatim je počeo dobivati sporedne uloge u većim filmovima poput "S.W.A.T.-a" (2003.) i "28 tjedana kasnije" (2007.). Ubrzo su mu uslijedile i nominacije za Oscara - prvo za ulogu u filmu "The Hurt Locker" (2008.), a potom i za izvedbu u "The Town" (2010.). Najveću slavu ipak je stekao glumeći Clinta Bartona/Hawkeyea, člana "Osvetnika" u nekoliko Marvelovih filmova i televizijskih serija, što je dovelo do naslovne uloge u Disney+ seriji "Hawkeye (2021)". Pored toga, tu su i značajna ostvarenja u dva filma "Nemoguće misije" te "Bourneovom naslijeđu".

image

Jeremy Renner u filmu ‘Bourneov identitet‘

Universal Pictures - Relativity Media - The Kennedy/marshall Company - Captivate Entertainment - Dentsu/Christophel Collection/Profimedia/Universal Pi

Renner je rođen u Modestu u Kaliforniji. Njegovi roditelji, majka Valerie Cearley i otac Lee Renner, vjenčali su se kao tinejdžeri i razveli kad je imao deset godina. Najstariji je od sedmero braće i sestara, od kojih je najmlađi rođen 2011., pa je tako s 40 godina ponovno postao brat.

Njegov životni put nije isprva bio usmjeren glumi. Pohađao je Modesto Junior College, gdje je studirao informatiku i kriminologiju, a tek onda upisao dramu kao izborni predmet, što je za njega bilo presudno za odabir karijere.

Na filmu je debitirao kao neuspješan student u komediji "National Lampoon‘s Senior Trip" iz 1995. godine, nakon čega su mu se uloge samo počele nizati.

Privatno, o njegovu životu malo toga je poznato. Oženio se 13. siječnja 2014. kanadskom manekenkom Sonni Pacheco s kojom ima kćer Avu Berlin, no brak im je stvarno kratko trajao. Točnije, krajem te iste godine, 30. prosinca 2014., Pacheco je podnijela zahtjev za razvod od Rennera, navodeći kao razlog nepomirljive razlike i danas dijele zajedničko skrbništvo nad kćeri.

Navodno se par već razišao kad je manekenka shvatila da je trudna. Njihov razvod bio je prividno miran, bez skandala, no tek su poslije isplivali detalji o tome da je Pacheco, kako to stoji u njezinu zahtjevu za razvod, postupak pokrenula tvrdeći da joj je Renner nadrogiran i pijan prijetio da će ju ubiti. Priča se i kako je glumac zbog razvoda upao u financijske probleme, pa kad je pandemija prekinula sva snimanja, podnio je sudu zahtjev za smanjenje alimentacije.

image

Jeremy Renner, Sonni Pacheco i kći Ava

Rr/Backgrid Usa/Profimedia/Rr/backgrid Usa/profimedia

Inače, Renner živi daleko od blještavila Hollywooda na svom imanju u Nevadi. Pored glumačkog, zvijezda Marvelovih filmova ima i posao renoviranja kuća sa svojim najboljim prijateljem i kolegom, glumcem Kristofferom Wintersom.

Poznat je kao glumac koji se priprema za svoje uloge pa je tako proučavao Arnis i Muay Thai borilačke vještine zbog uloga u franšizama "Nemoguća misija" i "Osvetnici", no i inače je veliki poklonik sporta. Obožavatelj je San Francisco 49ersa, a svoju ljubav prema američkom nogometu pretočio je i u epizodu dokumentarne serije NFL Network The Timeline "A Tale of Two Cities", koju je napisao, a koja bilježi povijest timskog rivalstva s Dallas Cowboysima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:03