NESUGLASICE I OSTALO

JESTE LI ZNALI DA POSTOJE CELEBRITYJI KOJI SE NE SMIJU POJAVITI NA MET GALI? Kad stanete na žulj najmoćnijoj ženi modne industrije onda nema povratka

 
 REUTERS

Jedan je modni događaj u godini važniji od bilo kojeg Tjedna mode i atraktivniji od bilo koje revije Victorijinih anđelica, a potražnja za ulaznicama je veća nego kad su u pitanju festivali poput Glastonburyja ili Coachelle. Naravno radi se o Met Gali koja se tradicionalno održava prvog ponedjeljka u svibnju, piše Mirror.

Met Gala još nosi naziv ‘Oscari modnog svijeta’ premda se tu ništa ne nagrađuje, a kreacije su često daleko od nosivih. Najveća i najmoćnija imena modne, filmske, glazbene, modne i općenito umjetničke industrije skupe se te večeri u njujorškom Muzeju umjetnosti Metropolitan.

Lista gostiju je golema i svake se godine mijenja. Premda su u to upletene brojne važne institucije, popis na koncu odobrava glavna urednica američkog izdanja Voguea, Anna Wintour, koja je na čelu Met Gale od 1995.

Profimedia, Abaca Press, Alamy, UPI, Insight Media
Josh Hartnett, Rachel Zoe, Coco Rocha i Donald Trump

I dok gotovo sa sigurnošću znamo da ćemo vidjeti poznate poput Lady Gage, Harryja Stylesa, Jennifer Lopez, Bradleyja Coopera i drugih, postoji nekoliko imena za koje se vjeruje da su se našli na crnoj listi događaja.

Tim Gunn

Modni savjetnik i voditelj showa ‘Project Runway’, Tim Gunn, navodno nije dobrodošao na Met Galu od 2006., a razlog je ‘otvoreni rat’ s Annom Wintour. U razgovoru za New York Post jednom je kao najnezaboravniju stvar koju je doživio u modnom svijetu naveo:

- Kad su me to pitali, bilo je vrlo lako odgovoriti. Gledao sam kako Annu Wintour s modne revije niz stepenice nose dva tjelohranitelja.

Navodno je urednica Voguea tražila da povuče svoju izjavu, no on je to odbio.

Donald Trump

Ni američki predsjednik navodno više nema pravo ulaska na Met Galu. To je Wintour sama otkrila u showu Jamesa Cordena 2017. Kad su je pitali koga nikad ne bi ponovno pozvala na Met Galu, bez razmišljanja je ispalila: ‘Donalda Trumpa!’

Premda više nema svoju ulaznicu za veliki modni događaj, ostaje činjenica je Trump zaprosio Melaniju upravo na Met Gali 2004.

Josh Hartnett

Tinejdžerska holivudska zvijezda Josh Hartnett ni ne pokušava osvojiti ulaz na Met Galu. U dokumentarcu ‘The First Monday in May’ iz 2016. jasno je prikazano koliko je teško upasti na taj događaja unatoč slavi. Na isječku se vidi Calvin Klein kako zove Vogue i pita može li osmisliti kreaciju za slavnog glumca, na što mu Anna Wintour odgovara:

- A što je napravio u posljednje vrijeme? Ništa. Dovoljno smo rekli.

Coco Rocha

Kanadski supermodel Coco Rocha nekad je bila uobičajena gošća Met Gale, no od 2017., kad je Katy Perry pozvana kao suvoditeljica događaja, više se ne pojavljuje. One su se navodno posvađale nakon što je Rocha optužila Perry 2013. da kopira njezin stil.

To je navodno bio razlog zašto te godine nije došla, a nepisano pravilo Met Gale kaže da ako propustite dolazak jedne godine, nema pozivnice sljedeće godine, osim ako niste Beyonce.

Rachel Zoe

Dizajnerica i stilistica Rachel Zoe navodno također više nije na popisu gostiju zbog komentara koje je imala na račun Wintour 2007. Rekla je da je utjecajnija od urednice Voguea, i to je bila kobna greška.

No, Zoe je ipak u posljednjih 12 godina bila jednom na Met Gali, a i dizajnirala je haljinu za Karolinu Kurkovu 2012.

FOTOGALERIJA: Najluđe kreacije s crvenog tepiha Met Gale

Naravno, osim što ima onih koji su silom prilika završili na crnoj listi, postoje i oni kojima ne pada na pamet dolaziti na Met Galu, čak ni kad dobiju pozivnicu. Mnogi su otvoreno pljuvali po događaju, primjerice Tina Fey, Lena Dunham i Gwyneth Paltrow. Paltrow se unatoč tome pojavila ove godine.

Komičarka Amy Schumer opisala je da joj je dolazak na Galu bio ‘poput kazne’ dok je Demi Lovato priznala, kad se pojavila prvi put 2016., otišla je već u deset sati navečer i to direkt na sastanak anonimnih alkoholičara jer je imala užasno iskustvo i zbog toga se poželjela napiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:17