POSRNULI GLUMAC

JEZIVE PORUKE KOJE BI MOGLE UNIŠTITI JOHNNYJA DEPPA 'Idemo je utopiti prije nego što je zapalimo! Poslije ću je poš***ti da se uvjerim da je mrtva'

Potkraj siječnja procurila je snimka Amber Heard da je ona udarala bivšeg supruga i gađala ga posuđem
Amber Heard (lijevo) i Johnny Depp (desno)
 Getty images/AFP

Nije lako Johnnyju Deppu. Mnogi su mu dojučerašnji prijatelji i suradnici okrenuli leđa, uz njegovo se ime sve manje vežu izrazi tipa “veliki glumac” i “zvijezda”, a sve više “nasilnik” i “mlatitelj žena”. Depp se trenutno bavi s dva sudska procesa na dva kontinenta.

U okrugu Fairfax u američkoj saveznoj državi Virginiji spori se s bivšom suprugom Amber Heard koju je tužio zbog kaljanja ugleda i časti tražeći odštetu od 50 milijuna dolara. Povod tužbi je tekst koji je Heard napisala za The Washington Post 2018. godine, kada je govorila o sebi kao žrtvi nasilja u braku, te kao ambasadorica za ženska prava u Američkom savezu za građanske slobode pozvala na podršku zlostavljanim ženama. Depp ju je tužio, iako ga u tekstu nije spomenula. Druga je tužba za klevetu u Londonu.

Glumac tuži News Group Newspaper u čijem okrilju izlazi dnevni list The Sun, u kojem je 2018. godine objavljen članak o tome kako je zlostavljao bivšu suprugu. Glumac je zbog toga trenutno u Engleskoj (nakon Berlinalea gdje je premijerno prikazan njegov najnoviji film “Minamata”) gdje je doživio novo, neugodno iznenađenje, koje će dodatno zakomplicirati pravnu bitku s ozloglašenim britanskim tabloidom, a možda utjecati i na američki slučaj.

Tim Depp

Naime, novinarka portala PageSix, Emily Smith, objavila je kako je bivši glumčev pravni tim “slučajno podijelio 70.000 tekstualnih poruka s braniteljima u Londonu”. Na preliminarnom saslušanju na sudu, mogle su se čuti neke od tih poruka koje je Depp, tvrde, slao svojem prijatelju, glumcu Paulu Bettanyju.

- Idemo spaliti Amber! - navodno je napisao Depp u studenome 2013. godine, a kasnije istoga dana dodao: “Idemo je utopiti prije nego je zapalimo!!! Poslije ću je poš....i da se uvjerim da je mrtva”.

Adam Wolanski, odvjetnik The Suna, drugi je niz poruka, iz svibnja 2014. godine, iskoristio kao potvrdu istinitosti izjave Amber Heard (koja se spominje u njezinim spisima u američkom slučaju) da ju je Depp udarao i bacio čizmu na nju prije no što se onesvijestio na zahodu.

U poruci Depp piše Bettanyju kako je popio “pola boce whiskeya, tisuću red bullova i votki, pilula, dvije boce šampanjca u avionu...” prije no što ju je “pokupio na avion za L.A.”. I danas i 2016. Deppovi američki odvjetnici tvrde da ništa od Heardinih optužbi nije istina, te da su one dio složene podvale kojoj je bio cilj stvoriti pozitivni publicitet za nju i omogućiti joj napredovanje u karijeri.

Trakavica

- Nigdje, ponavljam, nigdje nema jedne jedine poruke, e-maila, dokumenta, u kojem gospodin Depp kaže ‘udario sam gospođicu Heard’ ili ‘udario sam je u više prilika’ - rekao je David Sherborne, britanski odvjetnik Johnnyja Deppa, nakon čitanja sadržaja poruka, i dodao: - Za razliku od priznanja gospođice Heard koje smo imali prilike vidjeti.

Pritom je Sherborne mislio na snimke koje su različiti mediji nedavno objavili, a na kojima Heard priznaje da je “udarila Deppa”.

- Jedna strana laže, jedna ne - kazao je Sherborne - Vidimo da laže gospođica Heard. Gospodin Depp je 100 posto čist.

Kako je do početka suđenja ostalo još gotovo mjesec dana teško je i pretpostaviti što će sve isplivati iz raznih zakutaka, ladica i računala i donijeti nove šokove.

Heard i Depp imaju svoje pobornike i mrzitelje: od onih koji prikupljaju potpise na peticiji da se Amber Heard (koja je “krvnik a ne žrtva”) izbaci iz ekipe “Aquamana 2”, da joj oduzmu titulu L’Orealove ambasadorice, pa do suprotne strane, onih koji žele vidjeti konačni pad Johnnyja Deppa i ne vjeruju ni jednoj riječi koju izgovori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:30