LAURENE POWELL JOBS

Jobsova udovica nakon dugo vremena u javnosti: Vruće hlačice, šoping, jahta od 120 milijuna $...

Osim spomenute jahte, Powell posjeduje i dva privatna zrakoplova, četiri velike nekretnine i velik udio u tvrtci Walt Disney

Laurene Powell Jobs

 Chrisbrandis.com/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Chrisbrandis.com/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Udovica osnivača Applea Stevea Jobsa, Laurene Powell Jobs, viđena je na svojoj luksuznoj jahti vrijednoj 120 milijuna dolara tijekom odmora na Barbadosu.

59-godišnja Powell provela je nedjelju popodne posjećujući restorane, trgovine i bazene luksuznog hotela s pet zvjezdica. Milijarderka je viđena kako se u kratkim hlačicama, košulji i sa šeširom na glavi penje na jahtu Venus nakon šopinga.

Powell je ostala udovica nakon što je Jobs preminuo u dobi od 56 godina od komplikacija uzrokovanih rakom gušterače. Zajedno su imali troje djece, a Powell je također maćeha Jobsovoj kćeri Lisi Brennan-Jobs. Kad je on umro, ona je naslijedila većinu njegove imovine te tako postala jedna od 50 najbogatijih ljudi na svijetu.

image

Laurene Jobs

Chrisbrandis.com/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Vjenčali su se 1991., a njezino bogatstvo procjenjuje se na 12,3 milijarde dolara. Osim spomenute jahte, Powell posjeduje i dva privatna zrakoplova, četiri velike nekretnine i velik udio u tvrtci Walt Disney. Luksuzna jahta Venus bila je posljednje ‘remek-djelo‘ Stevea Jobsa, koju je naručio 2008. i mukotrpno radio na njezinu dizajnu s francuskim dizajnerom Philippeom Starckom. Nažalost, nije doživio dovršetak niti je vidio kada je prvi put zaplovila jer je preminuo godinu dana prije nego što su dovršeni svi radovi na njoj.

U svojim posljednjim godinama Jobs je svome biografu Walteru Isaacsonu rekao sljedeće: "Znam da je moguće da ću umrijeti i ostaviti Laurene s napola izgrađenim brodom. Ali moram nastaviti s tim. Ako to ne učinim, to bi bilo priznanje da ću uskoro umrijeti."

image

Luksuzna jahta Laurene Jobs

Chrisbrandis.com/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Na jahti se, među ostalim, nalazi šest spavaćih soba koje sadrže komunikacijske sustave između dječjih soba u prednjem dijelu jahte i dijela za odrasle u stražnjem dijelu.

"Steve je želio biti siguran da će tinejdžeri biti smješteni u prednjem dijelu broda dok je on u stražnjem i obrnuto. Bio je opsjednut tišinom. U njegovoj kući djeca nisu stvarala buku, ni pas, ni njegova žena... Nitko nikada nije stvarao buku", otkrio je Starck.

Jahta može primiti 12 gostiju te sadrži 6 apartmana, a na njoj su i 22 člana posade. Unutrašnjost je opremljena Mac računalima, a svaka kabina ima velike prozore. Kao simbolični dar zahvalnosti, obitelj Jobs svakom je članu posade koji je pomogao u izgradnji jahte poklonio prilagođeni iPod Shuffle s ugraviranim imenom plovila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:18