TEŠKE OPTUŽBE

Još dvije bivše optužile glumca za zlostavljanje: ‘Izmlatio me, vikao je da će me ubiti!‘

Majors je također optužen za nedolično ponašanje na snimanju HBO-ove drame ‘Lovecraft Country‘

Jonathan Majors

 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Glumca Jonathana Majorsa, zvijezdu filmova "Creed III." i "Ant-Man 3", za fizičko i emocionalno zlostavljanje optužile su još dvije žene. Kako prenosi New York Times, dvije bivše djevojke dale su izjave protiv 34-godišnjaka koji čeka svoju kaznu za napad i uznemiravanje druge bivše partnerice.

Emma Duncan bila je zaručena za Majorsa u periodu od 2015. do 2019. i navodi da je jednom pronašla poruke koje je razmjenjivao s drugom ženom kad aga je posjetila na setu vesterna ‘Hostiles‘. Nakon što je počela pakirati svoje stvari, tvrdi da ju je on gurnuo na kauč i počeo je daviti. Majors joj je tada rekao "Ubit ću te", prije nego što ju je bacio preko sobe i dodao: "Pobrinut ću se da ne možeš imati djecu."

Duncan tvrdi da ju je drugom prilikom Majors podignuo i tresnuo njome o poštanski sandučić nakon jedne svađe, što joj je uzrokovalo modrice. Godinu dana kasnije, tvrdi, bacio ju je na zemlju.

Tvrdi da je njezina priča o njihovoj vezi "dobro dokumentirana", dodajući: "Stojim iza opisanih događaja."

Prije veze s njom, Majors je hodao s Maurom Hooper, koja je također podijelila svoje svjedočanstvo o njegovom navodnom emocionalnom zlostavljanju. Tvrdi da ju je on kontrolirao i odbijao joj dopustiti da "s bilo kim razgovara o njihovoj vezi, izolirajući je kako ne bi imala podršku", a nakon što je rano zatrudnjela, pobacila je.

Tijekom svađe kada se sukobila s njim zbog navodne nevjere, prijetio je da će se ubiti (Duncan također potvrđuje da je on često prijetio samoubojstvom). Godinu dana nakon što su prekinuli i Majors je saznao da hoda s nekim koga poznaje, navodno ju je nazvao ku*vom i rekao: “Nadam se da ćeš umrijeti; ubij se” i “Iščupat ću te iz svog srca kao što su oni iščupali našu bebu iz tebe", prenosi The Guardian.

image

Jonathan Majors

Mike Coppola/Getty Images/Profimedia/Mike Coppola/getty Images/profimedia

Glumčeva odvjetnica Priya Chaudhry odbacila je sve optužbe za fizičko zlostavljanje, ali je obje veze nazvala "toksičnima" te je dodala da njezin klijent preuzima odgovornost za svoju ulogu u njima. Dodala je da njezin klijent "žali što je rekao stvari koje su ih povrijedile".

Majors je također optužen za nedolično ponašanje na snimanju HBO-ove drame "Lovecraft Country". Njegovi suradnici iz serije tvrdili su da je Majors imao loš odnos sa ženama s kojima je radio. Optuživali su ga za prijeteće ponašanje i pogrdne rasne komentare, a nakon što su se tri žene žalile HBO-u, bio je prisiljen ispričati se, nazvavši sve nesporazumom.

Chaudhry tvrdi da mu "nikada nije rečeno da se itko bunio na njegovo ponašanje".

U prosincu 2023. Majors je proglašen krivim za dvije prekršajne prijave za napad i uznemiravanje bivše djevojke. Njegova odvjetnica tvrdila je da Majors "i dalje vjeruje u proces i raduje se potpunom čišćenju ljage sa svog imena". Tog istog dana odbacio ga je Marvel.

U televizijskom intervjuu u siječnju, Majors je zanijekao da je ikada udario ženu i rekao da se planira žaliti. Ovaj tjedan njegova je presuda odgođena nakon što je njegova odvjetnica podnijela zahtjev za odgodu. Proces je odgođen za travanj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:19