DRUGO LICE ZENDAYJE

‘Još kao mala morala sam prehranjivati obitelj, nisam imala priliku biti dijete i iskusiti sve što i ostala djeca‘

Tijekom adolescencije je osjećala veliki pritisak da postane ‘ono savršeno biće i bude sve ono što svi trebaju‘

Zendaya Coleman

 Profimedia/

Glumica Zendaya se raspričala o "kompliciranim osjećajima" te odrastanju pred očima javnosti otkako je dobila ulogu Rocky Blue u seriji "Shake It Up" na Disney Channelu.

Ova 27-godišnjakinja iz Oaklanda, koja je u međuvremenu postala dvostruka dobitnica Emmyja, osvrnula se na svoju borbu s tjeskobom nakon što je igrom slučajeva stavljena u ulogu osobe koja prehranjuje svoju obitelj, i to prije nego što je postala punoljetna.

image

Zendaya

Tiziana Fabi/Afp

Kada su je tijekom intervjua za Vogue upitali koji su joj ciljevi u karijeri tijekom odrastanja, zvijezda ‘Euphorije‘ priznala je da joj je to pitanje "malo smiješno" jer još uvijek pokušava shvatiti što je točno njezina svrha i njezin cilj.

- Ne znam koliko sam izbora uopće imala. Imam komplicirana mišljenja i osjećaje o djeci i slavi te eksponiranju u javnosti u ranoj dobi - objasnila je i dodala da je u mnogo slučajeva dokazano da je to "itekako štetno".

- Uvijek sam radila samo ono što sam znala, a gluma je sve što znam - ispričala je i dodala kako svoje trenutačno stanje poistovjećuje s nečim što bi javnost nazivala "tjeskobnom tinejdžerskom fazom", jer ranije nije imala ni vremena, ni prostora za takvo nešto.

Osim toga, tijekom adolescencije je osjećala veliki pritisak da postane "ono savršeno biće i bude sve ono što svi trebaju" te da bude dorasla razini slave koju je dosegla, prenosi Daily Mail. Pritisak i očekivanja još uvijek joj otežavaju to da pokuša živjeti u trenutku ili čak uživati ​​u trenutnom uspjehu.

image

Malena Zendaya

Albert Michael/Instar Images/Profimedia

Nadalje, objasnila je kako vjeruje da je njezina napetost uzrokovana time što "nikad nije imala priliku samo probati određene stvari kao dijete", bez straha od neuspjeha.

Glumica je također priznala da se još uvijek "želi školovati". Naime, Zendayini roditelji, Kazembe Ajamu Coleman i Claire Stoermer, koji su se rastali 2016., oboje su bili školski učitelji. Glumica inače ima petero starijih polubrata i sestara iz očevog prethodnog braka, uključujući sestre Katiannu, Annabellu i Kaylee, kao i braću Austina i Juliena.

image

Malena Zendaya

Albert Michael/Instar Images// Albert Michael/instar Images /

Podsjetimo, 2017. je za Glamour otkrila da je njezin otac "dao otkaz kao učitelj" kako bi ostvario njezin san da postane glumica. Dok je s ocem išla na audicije, majka je ostala u Oaklandu i radila dva posla - kao učiteljica u jednoj školi, ali i u kalifornijskom kazalištu Shakespeare, isključivo kako bi uzdržavala svoju obitelj.

- Ta dva posla otplatila su sva naša putovanja automobilom na audicije - ističe Zendaya, koja je pohvalno govorila o karijeri svoje majke i nazivala je svojim uzorom.

- Dok sam odrastala, gledala sam svoju mamu kako predaje u srcu Oaklanda u Kaliforniji, u školama u centru grada koje su uvijek bile nedovoljno financirane. Moja je mama iz tih razloga radila na tome da svojim učenicima otvori oči za obrazovanje koje bi ih moglo uzdići daleko iznad njihovih trenutnih okolnosti - rekla je glumica za Teen Vogue 2016. godine.

Prema njezinim riječima, upoznala bi ih s umjetnošću, Shakespeareom i pokazala im čuda prirode van gradskog života kakvog su ta djeca poznavala - sve što inače ne bi doživjela.

image

Zendaya na premijeri "Dine"

Stuart Hardy/abacapress.com/Abaca Press/Profimedia

Prije nego što je započela svoju karijeru u spomenutom sitcomu na Disney Channelu koji se prikazivao od 2010. do 2013., bila je plesačica Seleni Gomez u reklamama za Sears i Kidz Bop. Sada, 2024. godine, dobitnica je Zlatnog globusa te je glumila u HBO-ovoj hit seriji "Euphoria", kao i u kino hitovima poput "Spider-Mana" i "Dine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:43