PLAGIJAT?

Justin Bieber završio na sudu: Dobio tužbu za krađu hit singla poznatog pop dua

U tužbi se tvrdi da je temeljni dio popularne pjesme ukraden iz tužiteljeve pjesme iz 1973., ‘The First Time Baby Is A Holiday‘

Justin Bieber

 Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Kanadska zvijezda Justin Bieber i country pop duo Dan + Shay tuženi su zbog navodne krađe njihovog hit singla, "10,000 Hours", od drugog izvođača, saznaje Radar.

U tužbi se tvrdi da je temeljni dio popularne pjesme ukraden iz tužiteljeve pjesme iz 1973., "The First Time Baby Is A Holiday" koja je napisana prije više od 40 godina, a objavljena tek 2014. godine.

Stručnjaci su pronašli zapanjujuće sličnosti "u čak 47 notnih sekvenci", navodi se u tužbi koju je dobio Radar, tvrdeći: "Bez pjesme tužitelja, '10.000 sati' ne bi postojala." Njihova analiza navodno spominje kopiranje u "refrenu, stihu i prijelazu", tvrdeći da je toliko uočljivo da ne postoji način na koji je pjesma mogla biti "nezavisno kreirana".

image

Dan + Shay

Erika Goldring/Getty Images/Profimedia

"Moj klijent namjerava žarko istjerati pravdu u ovom slučaju i uzbuđen je što će imati svoj dan na sudu", istaknuo je Tre Lovell, koji zastupa tužitelja, International Manufacturing Concepts, Inc. Trio je objavio pjesmu u listopadu 2019., a također to je bio i glavni singl sa studijskog albuma Dan + Shay iz 2021. "Good Things".

Tužitelj traži zabranu koja bi zaustavila buduću distribuciju pjesme, novčanu isplatu, kao i da se službeno navede tko je pravi autor te pjesme. Kakav je stav tužene strane, Radar nije naveo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:27