VULGARNI ISPADI

Justin Timberlake se nakon gotovo 20 godina ‘sjetio‘ ispričati Britney Spears. I ne samo njoj

‘Industrija je manjkava. Postavljena je da bijeli muškarci uspiju. Tako je dizajnirana‘, napisao je između ostaloga Timberlake
Justin Timberlake i Britney Spears u veljači 2002. godine na premijeri filma ”Crossroads” u koje je pjevačica igrala jednu od glavnih uloga
 LUCY NICHOLSON/AFP

Nakon što se našao na udaru kritika zbog neprimjerenog ophođenja prema svojoj bivšoj djevojci Britney Spears (39) za vrijeme i nakon veze, američki pjevač i glumac Justin Timberlake (40) ispričao se pjevačici i preuzeo "punu odgovornost" za svoje ponašanje, piše BBC.

Dokumentarni film "The New York Times Presents: Framing Britney Spears" obožavatelje pjevačice i opću javnost podsjetio je na Timberlakeove neumjesne medijske istupe u kojima je na vulgaran način govorio o njihovom seksualnom životu. Pjevačica je, naime, svojevremeno rekla da je u trenutku kada je stupila u vezu s Timberlakeom bila djevica te da djevičanstvo želi izgubiti u braku s voljenom osobom. Timberlake je, međutim, u jednom radijskom intervjuu na vrlo ružan način otkrio da su on i Spears tijekom veze imali spolne odnose.

Podsjetimo, Timberlake i Spears bili su u vezi između 1999. i 2002. godine, a pjevač je nakon njihova prekida snimio dvije pjesme za koje se smatra da su o pjevačici - "Cry me a River" i "What Goes Around... Comes Around".

Timberlake se ispričao i afroameričkoj pjevačici Janet Jackson s kojom je 2004. nastupio u poluvremenu Super Bowla, finala profesionalne lige američkog nogometa NFL.

Podsjetimo, Timberlake je tijekom nastupa u jednom trenutku s Jacksoninog kostima "otrgnuo" komad tkanine i otkrio njezinu nakitom djelomično pokrivenu desnu dojku. Jacksonina dojka u kadru prijenosa televizijske postaje CBS bila je manje od sekunde. Taj dio nastupa naširoko je kritiziran i u Americi i u svijetu.

"Vidio sam poruke, tagove, komentare te brigu i želim odgovoriti. Duboko žalim zbog svih trenutaka u svome životu kada su moja djela doprinijela problemu, kada sam se neprimjereno izražavao i kada se nisam založio za ono što je pravedno. Razumijem da sam u tim trenucima i mnogim drugima profitirao od sustava koji potiče mizoginiju i rasizam", napisao je Timberlake.

"Želim se konkretno ispričati Britney Spears i Janet Jackson jer mi je stalo do tih žena, jer ih poštujem i zato što znam da sam pogriješio. Želio sam odgovoriti jer svi uključeni zaslužuju bolje i, još važnije, jer je ovo dio većeg razgovora u kojem želim sudjelovati cijelim svojim srcem i pomoću kojeg želim narasti kao čovjek", nastavio je pjevač.

"Industrija je manjkava. Postavljena je da bijeli muškarci uspiju. Tako je dizajnirana. Kao muškarac u privilegiranom položaju, moram o tome govoriti. Zbog svog neznanja, nisam to prepoznao dok mi se isto događalo, no ne želim profitirati od toga da se nekoga blati. Nisam se savršeno nosio s tim stvarima tijekom svoje karijere. Znam da je ova isprika prvi korak i da me ne oslobađa krivnje. Želim preuzeti odgovornost za svoje krive korake i biti dio svijeta koji uzdiže i podržava. Zaista mi je stalo do dobrobiti svih osoba koje volim i koje sam volio. Mogu bolje i bit ću bolji", zaključio je Timberlake.

Dokumentarni film "The New York Times Presents: Framing Britney Spears" ponovno je aktualizirao brojne događaje iz Britneyjinog života, među kojima je i intervju koji je pjevačica dala poznatoj novinarki Diane Sawyer, a u kojem je Sawyer Spears rekla da je "razočarala puno majki".

Na udaru javnosti našli su se i mediji koji su uvelike profitirali od praćenja Spears u trenucima kada je bilo očigledno da se pjevačica muči i da joj je teško.

Primarni fokus filma je odnos između Spears i njezina oca Jamieja, koji je od 2008. do nedavno kroz pravni institut starateljstva samostalno kontrolirao kćerine financije i umjesto nje donosio životne odluke. Pjevačica se već neko vrijeme preko sudova pokušava osamostaliti, no za sada se ne uspijeva riješiti utjecaja oca. Mali je napredak ostvarila u četvrtak, kada je sud u Los Angelesu odlučio da će njezin otac i financijska tvrtka Bessemer Trust biti njezini staratelji.

Sljedeće saslušanje u ovom predmetu održat će se 17. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:13