NIŠTA OD TURNEJE

JUSTINU BIEBERU ZABRANJENI NASTUPI U KINI Dobio je packu zbog neprimjerenog ponašanja, Ured za kulturu: 'Nadamo se da će se popraviti'

 
 Profimedia, SIPA USA

Ured za kulturu u Pekingu donio je odluku o zabrani nastupa Justina Biebera u Kini jer ‘izaziva nezadovoljstvo publike’ i njegovo je isključenje nužno ‘zbog pročišćenja umjetnosti’, piše Guardian.

Kanadski pop idol kasnije ove godine leti u Aziju na turneju i nastupit će u Indoneziji, Japanu, na Filipinima, u Singapuru i Hong Kongu dok će kineska publika biti zakinuta za njegovu turneju ‘Purpose World Tour’.

U priopćenju objavljenom na njihovim internetskim stranicama Ured za kulturu u Pekingu objasnio je da niz problema i prekršaja u kojima se našao Bieber, uključujući vožnju u pijanom stanju u žutom Lamborghiniju, nisu prikladni uzor kineskim građanima.

‘Justin Bieber je talentirani pjevač, no također je kontroverzni, mladi, strani pjevač. S našeg stajališta on je sudjelovao u nizu loših poteza i događaja, i u društvenom životu i na nastupima u Kini što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti’, stoji u priopćenju.

Ured je reagirao na upit jednog građanina koji je zatražio ‘detaljno objašnjenje’ izostanka koncerata tinejdžerske zvijezde. Vlada doduše nije ulazila u detalje, no naglasili su da žele ‘pročistiti kineske izvedbene umjetnosti’, a u okviru toga Bieber je proglašen neprikladnim.

Mladi je Kanađanin posljednji put nastupio u Kini 2013., a tad su fotoreporteri zabilježili kako ga tjelohranitelji nose po Velikom kineskom zidu. Dosad su zabrane kineskih vlasti bile usmjerene uglavnom prema politički angažiranim umjetnicima, ne prema primjerenosti ponašanja.

Američki bend Maroon 5 morao je otkazati ostatak koncerata u Kini 2015. nakon što je klavijaturist na pozornici čestitao rođendan Dalaj Lami. Britanci Oasis dobili su zabranu nastupa 2009. jer je gitarist Noel Gallagher u New Yorku održao koncert za oslobođenje Tibeta. Njegovom bratu Liamu očito su u međuvremenu oprostili jer je najavio solo nastup u dva grada sljedeći mjesec.

Ured za kulturu je također naglasio da ovo nije ‘ne’ zauvijek: ‘Nadamo se da će Justin Bieber popraviti svoje ponašanje kad odraste i da će ponovno osvojiti publiku.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:21