ZVIJEZDA CANNESA

Kad je prošetala crvenim tepihom svi su zanijemili: ‘Glumica iz Slatine najljepša je žena svijeta‘

Madalina Ghenea ima milijun pratitelja na Instagramu, a tabloidi su je spajali s DiCapriom, Gerardom Butlerom i Michael Fassbenderom
 Loic Venance/Afp

Rumunjska glumica i manekenka Madalina Ghenea neočekivana je zvijezda crvenog tepiha nedavno održanog filmskog festivala u Cannesu. Ova 34-godišnja glumica odrasla u mjestu Slatina ostavila je sve prisutne bez daha te oduševila svjetske medije svojom pojavom postavši senzacija na ceremoniji zatvaranja.

Zanosna manekenka utjelovila je lik talijanske glumice Sophije Loren u filmu 'House of Gucci' na koju izrazito podsjeća svojim izgledom, kako tvrde obožavatelji na Instagramu, a neki smatraju da je čak i ljepša od Loren pišući joj u komentarima na Instagramu da je trenutno najljepša žena na svijetu.

image
Patricia De Melo Moreira/Afp

Na Instagramu je prati više od milijun ljudi među kojima su također slavni glumci Leonardo DiCaprio, Gerard Butler i Michael Fassbender.

Ghenea je rođena u Slatini gdje je odrasla na malom imanju. Sa sedam godina kreće na satove baleta i klavira, a kasnije na studij kazališta. Kada je imala samo 14 godina, otkrio ju je talijanski dizajner Gattinoni nakon čega započinje njena manekenska karijera. Ghenea je postala zvijezda na mnogim modnim revijama diljem svijeta poput one u rodnoj Rumunjskoj, Italiji, Njemačkoj, Japanu, Austriji, Španjolskoj, Francuskoj te Južnoj Africi.

Ova visoka i vitka manekenka koja tečno govori pet jezika samu sebe opisuje "kao građanku svijeta koja je uvijek otvorena za prihvaćanje bilo koje kulture".

Uz filmsku karijeru postala je i aktivistica i pridružila se organizaciji 'Umjetnici za mir i pravdu' za Haiti, a u svom rodnom gradu Slatini pomogla je obnovi rodilišta u glavnoj gradskoj bolnici.

image
Stefano Rellandini/Afp

Potpisala je ugovor s raznim modnim agencijama poput AMT Models, Major Model Management u New Yorku i Milanu, te sa svojom glavnom agencijom MRA Group of Agencies.

Neki od slavnih holivudskih imena s kojom su je mediji spajali bili su američki glumac Leonardo DiCaprio s kojim je navodno bila u romantičnoj vezi 2011., škotski glumac Gerard Butler s kojim je izlazila od svibnja do prosinca 2012. te njemački-irski glumac Michael Fassbender s kojim je kratko bila u vezi u listopadu 2013.

Ova tamnokosa ljepotica punašnih usana radila je reklame za Peroni, New Yorker, Quelle, Borghetti Liqueur, Gioelli Amo te mnoge druge.

Izabrana je za predstavnicu mobilne tvrtke TRE-Italy, odjeću DEHAte Mille Miglia, vintage trkaće automobile.

Neki je znaju po filmovima poput Zoolandera 2 iz 2016. te filma Youth iz 2015. u kojima je odigrala zapažene uloge.

Nakon što je odabrana za međunarodni kalendar s još dvije manekenke iz agencije MRA, Ghenea se 2017. pojavila u glazbenom spotu 'Il tempo tra di noi' popularnog talijanskoga pjevača Erosa Ramazzottija u kojem je glumila njegovu djevojku.

Godine 2011. pojavila se u šestom izdanju talijanskog talent showa 'Ples sa zvijezdama' gdje je bila u partnerstvu s plesačem Simone Di Pasquale te ispala u četvrtom krugu.

Kao glumica debitirala je 2011. u ulozi Irine u talijanskom filmu 'I soliti idioti', a također je glumila u crnoj komediji 'Dom Hemingway' iz 2013. uz britanskoga glumca Juda Lawa.

Pojavljuje se u kao Miss Universe u dramskom filmu 'Mladost Paola Sorrentina'.

Godine 2016. zamijenila je argentinsku glumicu i manekenku Belén Rodríguez kao zaštitno lice luksuznoga brenda Vanitas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:21