CARICA SEKSA

Kakva je to ‘cik-cak‘ tehnika kojom je Josephine izluđivala Napoleona u krevetu? Stručnjakinja: ‘Konačno smo shvatili...‘

Njihove avanture iz spavaće sobe očarale su Francusku - a očaravaju i povjesničare dan danas...

Film o Napoleonu; Napoleon i Josephine

 Profimedia/

Marie-Josephe-Rose de Tascher de La Pagerie, najbolje zapamćena u povijesti kao Josephine, i Napoleon Bonaparte imali su čuvenu strastvenu vezu, a njihove avanture iz spavaće sobe očarale su Francusku - a očaravaju i povjesničare dan danas.

Obožavatelji blockbustera Ridleyja Scotta o ovom francuskom vladaru, koji je ponovno oživio brak Napoleona (utjelovio ga je Joaquin Phoenix) i Josephine (glumi je Vanessa Kirby) sada su ponovno potaknuli intrigu oko tog povijesnog ljubavnog odnosa.

image

Joaquin Phoenix i Vanessa Kirby u filmu o Napoleonu

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Ali postoji jedan element koji ljubitelji povijesti tek trebaju shvatiti - a to je Josephinina poznata ‘cik-cak‘ tehnika kojom je znala raspametiti svog dragog u krevetu. Zbog njezine metode zadovoljavanja svog partnera francuski vojni zapovjednik često bi ostao zbunjen i čeznuo bi za svojom dragom u spavaćoj sobi čak i nakon njihova razvoda. Međutim, što to uključuje Josephinina posebna metoda ostaje potpuna misterija.

No, novinari Daily Maila zasukali su rukave, kontaktirali britansku stručnjakinju za seks Tracey Cox i zajedno s njom pokušali razriješiti prastaro pitanje o tome kako je ‘cik-cak‘ tehnika znala zagrijati revolucionarnog vođu.

Napoleon je doduše bio naivan i neiskusan kad je suprotni spol u pitanju, a navodno je izgubio nevinost u jednom pariškom bordelu, iako su mu za to bila potrebna četiri pokušaja.

image

Napoleon Bonaparte

Fototeca Gilardi/Akg-images/Profimedia/Fototeca Gilardi/akg-images/profimedia

Kad je upoznao fatalnu Josephine, koja je bila šest godina starija od njega, ona ga je uvela u svijet senzualnog užitka, uključujući i spomenutu seksualnu tehniku. Povjesničari su se svojski trudili shvatiti što bi ta tehnika mogla uključivati, a Cox je sada konačno ponudila konkretne odgovore.

"To mora biti povezano s oralnim seksom", rekla je za Femail. Tvrdi da bi imalo više smisla da je Napoleon tu metodu primijenio na Josephine, jer ‘kad koristite jezik na ‘cik-cak‘ način to znači da stimulirate sva područja klitorisa, umjesto da se fokusirate samo na jednu točku‘, navodi stručnjakinja za seks. Međutim, ta se metoda može primijeniti i obrnuto.

"Možda je to učinila dok mu je pružala oralni seks, prelazeći jezikom preko glavića, najosjetljivijeg dijela penisa, kako bi bila sigurna da cilja na frenulum, koji je pak najosjetljiviji dio glavića", objašnjava Cox.

image

Napoleon I. Bonaparte i Joséphine kako ih vidi Horace Vernet

Akg-images/Akg-images/Profimedia/Akg-images/akg-images/profimedia

Josephine je prije Napoleona bila u braku s vikontom Alexandreom de Beauharnaisom i imali su dvoje djece, iako to sigurno nije bila ljubavna veza s obzirom na to da je Josephine jednom prilikom izjavila da ga je njegov otac natjerao da je oženi. Njezin suprug Alexandre na kraju je pogubljen na giljotini tijekom Jakobinske diktature, ali Josephine je spašena kada je Robespierre svrgnut s vlasti.

Međutim, njezino preživljavanje imalo je svoje prednosti i vratilo ju je na društvenu scenu, jer su aristokrati uživali u plodovima svoje slobode. Tada je upoznala Paula Barrasa, starijeg vojnog zapovjednika, koji je svog štićenika, vojnog časnika Napoleona Bonapartea, pripremao za vlast. Barras je bio na vrlo lošem glasu po pitanju morala, a govorkalo se da je čak bio intiman s Josephine, prije nego što je ona postala Napoleonovom suprugom. Također se šuškalo i da je ona zapravo od Barrasa izmolila da mladom Napoleonu da prvo važno vojno zapovjedništvo, u pohodu na Italiju.

image

Carica Joséphine

Visioars/Akg-images/Profimedia/Visioars/akg-images/profimedia

Kada je Barras upoznao Josephine s Napoleonom, ona je uvjerila mladića da mu se duboko divi, a on joj je u potpunosti vjerovao i jako se zaljubio. Kad su prvi put vodili ljubav 1975., napisao joj je pismo u sedam sati ujutro: "Probudio sam se pun tebe. Sjećanje na jučerašnju opojnu večer nije dalo odmora mojim osjetilima. Slatka i neusporediva Josephine... Iz tvojih usana i srca osjećam plamen koji me prži. Vidimo se za tri sata. Do tada, mio dolce amore (moja slatka ljubavi, op.a.), šaljem ti tisuće poljubaca, ali nemoj me ljubiti, jer tvoji poljupci zapale moju dušu."

Njihovo vjenčanje bilo je skromno, a održano je dva dana prije nego što je Napoleon otišao u osvajanje Italije u ožujku 1796., čime je ona postala carica Josephine, prva carica Francuske. Njihova veza bila je vrlo burna, a 1809. uslijedio je razvod na njezin zahtjev, nakon što mu nije uspjela roditi nasljednika. Nakon toga 1810. oženio je Marie-Louise od Austrije, a s njom je dobio sina, Napoleona II., koji će nakon Napoleonove abdikacije 1815. nakratko postati car Napoleon II. Marie-Louise napustila je Napoleona 1814. kad je on prognan na Elbu.

image

Marie-Louise od Austrije

Francois Pascal Simon Baron Gerard/Bridgeman Images/Profimedia/Francois Pascal Simon Baron Gerard/bridgeman Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:57