IDE PREMA BUDUĆNOSTI

Kanye West se vratio na Twitter i najavio idući potez: ‘Kandidiram se...‘

Već je i prije nazvan jednim od pet najizglednijih nezavisnih kandidata koji će se najvjerojatnije kandidirati 2024. godine
 Shotbynyp/the Daily Stardust/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Shotbynyp/the Daily Stardust/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Ye, reper poznat i kao Kanye West, rekao je u videu objavljenom u nedjelju da će se kandidirati za predsjednika 2024. godine.

Prema reperu, Milo Yiannopoulos, komentator krajnje desnice koji je nedavno bio pripravnik Marjorie Taylor Greene, mu "radi na kampanji". Video prikazuje Kanyea zajedno s Yiannopoulosom kako hodaju reperovim uredom.

- Znači, kandidiraš se? - upita snimatelj.

- Da... Jednostavno je - odgovorio je Ye i dodao da "kreće prema budućnosti".

Inače, reper je jučer isprobao radi li njegov Twitter profil. U tweetu koji je privukao puno pažnje označio je svoj povratak na spomenutu društvenu mrežu, što je uzrokovalo brojne komentare, kako pozitivne, tako i negativne.

Novi šef Twittera, Elon Musk, odgovorio je na najnoviji Kanyeov tweet, rekavši: "Ne ubijaj ono što mrziš, već spasi ono što voliš."

image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Musk je također vratio još jednog kandidata za predsjednika na izborima 2024. na platformu, i to bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Naime, Musk je anketirao korisnike Twittera pitajući ih bi li se bivšem predsjedniku trebao dopustiti povratak na platformu. Većina glasača odgovorila je "Da".

Kanyeova se najava za predsjedničke izbore 2024. očekivala nakon što nije uspio dobiti podršku u utrci 2020. godine. Također, The Hill je naveo Kanyea kao jednog od pet najizglednijih nezavisnih kandidata koji će se najvjerojatnije kandidirati 2024., uz Liz Cheney, Howarda Sterna i Andrewa Yanga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:47