PREKID SURADNJI

Kanye West više nije milijarder: Odbacio ga Adidas, neće dobiti ni svoj film...

Njegov Twitter račun je zaključan zbog objava koje se smatraju antisemitskima

Kanye West

 Jean-baptiste Lacroix/Afp

Gubitak partnerstva s Adidasom pokazao se velikim udarcem na neto vrijednost Kanyea Westa i on više nije milijarder nakon što je Adidas raskinuo vezu s reperom zbog njegovih opetovanih antisemitskih izjava, izvijestio je Forbes.

Forbes je procijenio Westov ugovor s njemačkom tvrtkom odjeće na 1,5 milijardi dolara i kaže da njegova neto vrijednost bez toga pada na 400 milijuna dolara.

Adidas je u utorak objavio svoju odluku o prekidu suradnje s Westom, koji se zove "Ye", rekavši da je proizvodnja reperove "Yeezy" linije obuće i odjeće "odmah" zaustavljena.

“Adidas ne tolerira antisemitizam i bilo koju drugu vrstu govora mržnje”, poručili su iz Adidasa.

"Yeovi nedavni komentari i postupci bili su neprihvatljivi, puni mržnje i opasni te krše vrijednosti tvrtke o različitosti i uključivanju, međusobnom poštovanju i poštenju."

Potez je uslijedio nedugo nakon što je agencija za talente CAA odbacila zastupanje Westa (45), a filmski studio MRC odlučio je ne objaviti dovršeni dokumentarac o 24-strukom dobitniku Grammyja.

Ranije ovog mjeseca, Westov Instagram račun je bio djelomično blokiran, a njegov Twitter račun je zaključan zbog objava koje se smatraju antisemitskima.

Reper se na modnoj reviji u Parizu pojavio u majici sa sloganom "Životi bijelaca su vrijedni".

Taj slogan kojim se koristi američka krajnja desnica, izmijenjeno je ime pokreta "Životi crnaca su vrijedni" koji se bori protiv rasizma prema crnačkom stanovništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 17:23