SVE JE ZBUNIO

Kaos na Oscarima zbog Al Pacina! Prvo je dobio ovacije, a onda izazvao nevjericu: ‘Moje oči vide...‘

Umjesto da prije proglašenja još jednom kaže tko je sve nominiran za Oscara, legendarni je glumac počeo otvarati omotnicu s pobjednikom

Al Pacino

 KEVIN WINTER/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP

Devedeset šesta dodjela nagrade završila je prilično antiklimaktično, i to ne samo zato što je "Oppenheimer" britanskog redatelja Christophera Nolana slovio kao favorit za Oscara.

Nakon što su okupljenima u kazalištu Dolby u Hollywoodu i gledateljima TV prijenosa dodjele predstavljeni filmovi koji su bili nominirani za Oscara za najbolji film, na pozornicu kazališta izašao je glumac Al Pacino kako bi svima obznanio tko je dobio najprestižniju filmsku nagradu.

image

Al Pacino

KEVIN WINTER/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
image

Al Pacino

Patrick T. Fallon/AFP

Umjesto da prije proglašenja još jednom kaže tko je sve nominiran za Oscara, legendarni je glumac počeo otvarati omotnicu s pobjednikom. "Moje oči vide ‘Oppenheimera‘", rekao je Pacino, međutim nije bilo jasno je li podsjećao na nominirane ili proglašavao pobjednika.

Kad je postalo jasno da je proglasio pobjednika, producenti "Oppenheimera" i filmska ekipa počeli su hodati prema pozornici, a drugi su im uzvanici aplaudirali.

The Hollywood Reporter ispravno je primijetio da je Pacino tako oštetio nominirane, a i prijenos lišio napetosti. Iako je "Oppenheimer" bio veliki favorit, trebalo je još jednom navesti tko se natječe za Oscara.

Uz to, dok se čitaju naslovi nominiranih filmova, obično se puštaju inserti iz filmova, što gledateljima i nazočnima u kazalištu Dolby daje priliku da se prisjete svih konkurenata.

image

Al Pacino s producentima filma "Oppenheimer"

Patrick T. Fallon/AFP

Sličan se gaf dogodio i Elizabeth Taylor, koja je 2001. godine na dodjeli nagrada Zlatni globus trebala proglasiti pobjednika u kategoriji najboljeg dramskog filma. The Hollywood Reporter piše da nije ponovila tko je nominiran za Globus, iako joj je to pisalo na blesimetru, već je odmah otvorila kuvertu.

Kad joj je netko iz publike dobacio da sve krivo radi, ona je odgovorila: "Nova sam u ovome. Ja inače dobivam nagrade."

Nakon što joj je u pomoć priskočio američki TV i radijski voditelj Dick Clark, Taylor je prvo pročitala naslove nominiranih filmova te zatim proglasila pobjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:39