DEZINFORMACIJE

Kardashianka po Instagramu širi teorije zavjere i nagovara ljude da ne nose maske: ‘Dobit ćete rak‘

‘Plave medicinske maske su kancerogene‘, tvrdi starleta na koju su se zbog iznošenja neistina brzo obrušili fanovi, ali i liječnici
 Image Press/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Teorijama zavjere potpala je i slavna starleta Kourtney Kardashian (41).

Oglasila se na društvenim mrežama kako bi podijelila teoriju zavjere upozoravajući ljude da ne pokrivaju lice zaštitnim maskama jer će dobiti – rak.

- One plave mediscinske maske koje se obavezno moraju nositi u dućanima i na aerodromima su izrađene od PFTE-a, karcinogena izrađenog od sintetskog fluorida. Prema stranici Cancer.Org povećavaju rizik od raka jetre, testisa, gušterače, tumora bubrega i dojke + ulcerozni kolitis, bolesti štitnjače, preeklampsiju i visokog kolesterola. Velika izloženost može uzrokovati simptome nalik gripi i krvarenje u plućima, što dovodi do gušenja - napisala je Kourtney nedavno na Instagramu.

image
Instagram

Kardashianku su ubrzo napali fanovi zbog ovih tvrdnji ističući ridikuloznost njezine objave.

Nema dokaza, naime, koji potkrepljuju tvrdnje zvijezde realityja “Keeping In With The Kardashians”, koje je u subotu podijelila ovu zapravo, vrlo opasnu dezinformaciju, sa svojih 102 milijuna pratitelja na Instagramu.

Uz svoje upozorenje objavila je čak sliku standardne plave medicinske jednokratne maske.

Američki liječnici dodatno su upozorili da su njezine tvrdnje apsolutno netočne.

View this post on Instagram

a performer

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on

Uzevši u obzir da se još prošlog tjedna pisalo kako je njena mlađa sestra Khloe Kardashian (36) pozitivna na koronavirus, njene tvrdnje u ovom trenutku posebno su bizarne i neprimjerene.

Podsjetimo, u najnovijoj epizodi showa “Keeping Up With The Kardashians”, Khloe je objavila da je pozitivna na koronavirus, a njena sestra Kim pred kamerama je ispričala kako je cijela njihova obitelj bila nervozna dok su čekali nalaze testa. Khloe je teško pričala, povraćala je, imala je jaki kašalj, temperaturu te groznicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:11