PRINCEZA IMA RAK

Kate Middleton donirala kosu udruzi za djecu oboljelu od raka prije nekoliko godina: Sad nju podržava mala prijateljica

Godine 2017. Kate je donirala 18 centimetara svoje kose The Little Princess Trust

Kate Middleton

 James Whatling/Mega/The Mega Agency/Profimedia/James Whatling/mega/the Mega Agency/profimedia

Kate Middleton (42) donirala je svoju kosu udruzi koja kreira perike za mlade ljude kojima otpada kosa zbog tretmana protiv raka ili drugih stanja. Princeza od Walesa donirala je 18 cm svoje kose dobrotvornoj organizaciji The Little Princess Trust u Ujedinjenom Kraljevstvu 2017. godine. Prije šest godina, Sunday Express je izvijestio da je Kate ošišala 18 cm kose i predložila svom stilistu da dobro iskoriste pramenove koji su bili podrezani.

„Lijepo je pomisliti da je netko, negdje, vjerojatno više od jedne osobe, dobio periku s kosom princeze Kate”, rekla je tada za People Helen Creese, glasnogovornica dobrotvorne organizacije.

„To je stvarno lijepa misao i fantastična je za podizanje svijesti, plus ima prekrasnu kosu, svi mi žudimo za tom kosom!”, dodala je.

image

Kate Middleton

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Podsjećamo, princeza je objavila 22. ožujka da je na „preventivnoj kemoterapiji” nakon testova koji su „pokazali da je rak prisutan”. Na testove je išla nakon planirane abdominalne operacije.

Dan nakon objave Kate je dobila poruku od osmogodišnje djevojčice Mile Sneddon koja se sprijateljila s njome tijekom svog tretmana protiv leukemije prije nekoliko godina.

„Ona će biti hrabra jer sam ja bila i borit će se kao što sam se i ja”, rekla je Mila za The Mirror.

Milina majka Lynda Sneddon komentirala je Kateinu objavu.

„Kate je majka, supruga, ona je mlada, prekrasna i atletski građena i suočava se s ovime. To pokazuje da rak ne diskriminira, može se dogoditi bilo kome u bilo koje vrijeme. Želimo joj miran i brz oporavak”, poručila je Lynda, pa poslala poruku obitelji princeze.

„Šaljemo svoju ljubav, podršku i dobre želje Williamu, Georgeu, Charlotte i Louisu te želimo Catherine miran i brz oporavak.”

Milina majka rekla je za Mirror da je princeza Kate objavila dijagnozu raka na Milinu drugu godišnjicu remisije.

„Mila mi se obratila i rekla mi da želi napraviti i poslati Kate čestitku. Tako da će Mila uspostaviti kontakt na svoj privatni način”, rekla je Lynda. „Kate je Mili pokazala takvo suosjećanje, brigu i podršku tijekom i nakon tretmana, tako da je bilo vrlo emotivno vidjeti da se sada suočava sa svojim zdravstvenim problemima.”

image

Kate Middleton i Mila Sneddon

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Mila i Kate upoznale su se nakon što je Mila sudjelovala u Kateinom fotografskom projektu „Hold Still” 2020. Djevojčica je prikazana na fotografiji odvojena od svog oca dok je primala kemoterapiju za akutnu limfoblastičnu leukemiju tijekom pandemije COVID-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:44