SEOSKA IDILA

Kate obula stare čizme pa vozila traktor, milovala janje i kontemplirala o utjecaju covida na poljoprivredu

Čizme Penelope Chilvers vojvotkinja je prvi puta obula 2004. godine, kada ih je platila 475 britanskih funti (4127 kuna).
 Owen Humphreys/POOL/AFP

Garderobni ormar vojvotkinje od Cambridgea prepun je svjetlucavih haljina, odijela sa suknjama, unikatnih balonera i jakni te raznih šešira, piše The Telegraph.

No, to su otmjene stvari. Kada je vojvotkinja Kate u utorak s princom Williamom posjetila farmu Manor u okrugu Durham, okupljeni su zahvaljujući njezinom osmijehu mogli zaključiti da se najudobnije i najbolje osjeća u trapericama, vesti, lovačkoj jakni i čizmama do koljena.

image
Owen Humphreys/POOL/AFP

Kako piše The Telegraph, vesta je marke Brora, košulju koja se ispod nje nazirala proizvodi Sezane, a čizme pravi Penelope Chilvers.

Čizme Penelope Chilvers u vojvotkinjinom se ormaru nalaze već sedamnaest godina. Prvi ih je puta obula 2004. godine, kada ih je platila 475 britanskih funti (4127 kuna). Iako se ne može reći da je riječ o jeftinoj obući, činjenica da ih nosi tolike godine svjedoči o njihovoj kvaliteti i modnoj dugovječnosti.

image
Owen Humphreys

Krem vesta od janjeće vune, koja je plod suradnje marki Brora i Troy London, prvi je puta na vojvotkinji viđenja u prosincu 2020. godine, kada su Kate i William bili na britanskoj turneji.

Vesta je napravljena u Škotskoj pomoću tehnike tkanja iza koje ne ostaje višak. Vojvotkinjina vesta bila je izvrsno usklađena s porukom ekološki osvjieštene poljoprivrede koju je Kate promovirala tijekom posjete farmi Manor.

image
Owen Humphreys/POOL/AFP
image
Owen Humphreys/POOL/AFP

Vesta se trenutno može kupiti, što se ne može reći za većinu komada koje Kate obuče.

Vojvotkinja je prilikom posjete farmi Manor obukla tek jedan novi komad odjeće - 190 funti (1651 kuna) vrijedna lovačka jakna Woodcock Advanced danskog branda Seeland.

Kate je tijekom posjete farmi sjedila na plastu sijena i pričala o klimatskim promjenama, ali i utjecaju covida-19 na poljoprivredu u Britaniji.

Kasnije se družila s janjem i vozila traktor.

image
Owen Humphreys/POOL/AFP
image
Owen Humphreys/POOL/AFP

Vojvotkinja Kate i princ William poslije su posjetili Društveni centar Cheesy Waffles Project u okrugu Durham. Kate je za tu priliku lovačku jaknu zamijenila mornarsko plavom jaknom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:02