IZLAZAK IZ PAKLA

Katherine Heigl: ‘Slava mi je izazvala anksioznost i neuroze, a terapija i lijekovi spasili su mi život‘

Na samom početku karijere glumicu su okarakterizirali kao osobu s kojom je teško raditi, nezahvalnu i neprofesionalnu

 Katherine Heigl

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Kada je Katherine Heigl (44) postala uspješna glumica, morala je naučiti i što znači biti javna osoba pod lupom javnosti. Zvijezda hit serije "Uvod u anatomiju", za Yahoo Life ispričala je kako je u glumi u početku vidjela tek dodatnu školsku aktivnost, bez ikakvog fokusa da bi joj se ona jednog dana mogla pretvoriti u karijeru. Međutim čim su ona i njezina majka donijele odluku da se presele u Los Angeles kako bi vidjele može li Heigl uspjeti te kada je počela ostvarivati uspješne angažmane, izgubila se kaže, u tom procesu.

"Biti iznenada na neki način definiran od strane javnog mnijenja za mene je bila potpuna novost. I bilo je vrlo pozitivno u početku, osjećala sam se jako dobro, no onda se sve promijenilo", govori Heigl aludirajući time na komentare koji su je već na samom početku karijere okarakterizirali kao osobu s kojom je teško raditi, nezahvalnu i neprofesionalnu.

"Osjećala sam se vrlo izolirano, stvarno sam ludjela", ističe Heigl koja sebe naziva "ugađačicom ljudi" jer je ulagala mnogo truda kako bi zaslužila naklonost i zauzvrat postala ogorčena zbog toga.

"Bilo mi je stvarno teško nositi se s takvim javnim mijenjem, a ja nisam bila dovoljno stabilna da u to i sama ne vjerujem. Provela sam dosta vremena u svojim ranim 30-ima zabrinuta da su možda bili u pravu i da sam ja uistinu takva osoba", otkriva glumica dodajući kako joj je to izazvalo užasne neuroze i tjeskobe.

image

Katherine Heigl

Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia

Pod svjetlima reflektora i noseći se s negativnim naslovima, poželjela je izgraditi skup vještina za zaštitu svoje dobrobiti, kako je to otkrila u "Unapologeticallyju", serijalu Yahoo Lifea u kojem ljudi dobivaju priliku podijeliti kako žive svoj život na najbolji način, bez straha ili žaljenja - osvrćući se na prošlost s osmijehom.

"Da sam se znala zaštititi od svega toga, ne bih se toliko izjedala, prije bih dobila pomoć i promijenila taj dio mene.To je najgora stvar kroz koju sam prošla kao odrasla osoba, jer to nisam razumjela. Mislila sam da je to moja moralna ili karakterna slabost. Bila sam na nevjerojatno povišenoj razini tjeskobe i toliko sam se bojala svakog pokreta koji sam napravila, svega što sam rekla i svega što sam učinila, pokušavajući biti savršena osoba. Nisam znala da to mogu pobijediti i bila sam silno usamljena u svom problemu", priča Heigl. Dio prevladavanja svega toga, od neugodnih naslova, reputacije do internalizacije toga, ležao je u sazrijevanju. Kako je postajala starijom, lakše se nosila s problemima.

"Uskoro ću napuniti 44 godine i počela sam se pomalo osvrtati unatrag. I jako žalim. Frustrirana sam sobom jer nisam znala bolje, jer sam provela toliko vremena u tom mračnom mjestu straha", govori glumica citirajući Mayu Angelou "Radi najbolje što možeš dok ne budeš znao bolje. Onda kada budeš znao bolje, čini bolje." Na kraju su je teškoće natjerale da dobije perspektivu.

"Takva vrsta osvještenja je, pretpostavljam, rođena iz sve te tjeskobe, sve te zbunjenosti, svih tih unutarnjih previranja u mojim ranim tridesetima. Veći dio izlaska iz te situacije bilo je educiranje o mentalnom zdravlju, dobivanje odgovarajuće pomoći i na kraju davanje lijekova. To mi je zapravo spasilo život", zaključila je Heigl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:42