GLUMICA PODRŽAVA MIGRANTE

Katie Holmes podijelila fotografije kćeri u izbjegličkom kampu Moriji

 
 Instagram

Katie Holmes nije poznata kao #InstaMom, no ovaj je put glumica napravila izuzetak te je podijelila privatne obiteljske fotografije svoje dvanaestogodišnje kćeri Suri Cruise kako se igra s djecom tijekom posjeta izbjegličkom kampu Moriji u Grčkoj.

Katie i Suri vrijeme u izbjegličkom kampu provele su s djecom, ali i s njihovim majkama, prenosi Marie-Claire.

View this post on Instagram

#moriarefugeecamp

A post shared by Katie Holmes (@katieholmes212) on

Kamp Moria smješten je na grčkome otoku Lezbosu, a godine 2018. bio je na naslovnicama novina diljem svijeta zbog strašnih životnih uvjeta koji ondje vladaju. Prije svega, kamp je prenapučen. Njegov je kapacitet oko 2000 izbjeglica, no u jednome trenutku ondje ih je živjelo oko 9000.

Priče koje već godinama stižu iz izbjegličkog kampa su zastrašujuće, a nedavno ih je potvrdio i koordinator “Liječnika bez granica” Declan Barry, rekavši da su silovanja gotovo svakodnevica - čak i petogodišnje djece! Papa Franjo, očigledno, nije bez razloga taj kamp usporedio s koncentracijskim logorom kad ga je posjetio.

A problem sa silovanjima nije samo čin, problem je i u tomu što muškarci iz Eritreje i sličnih područja često imaju AIDS.

Katie i Suri svojim boravkom u Moriji ponovno privlače pozornost javnosti na kamp koji djeluje u neuhumanim uvjetima. Čini se da su jedna i druga sudjelovale u snimanju dokumentarca o kampu, jer se na jednoj od objavljenih fotografija vidi Katie koju snimaju kamerom.

"Obožavam ove žene koje su, za vrijeme suradnje na brojnim ovotjednim projektima, postale naše prijateljice. Iznimno sam zahvalna za ovo iskustvo i molim za izbjeglice posvuda u svijetu", napisala je Katie ispod jedne fotografije.

Katieino putovanje dio je njezina humanitarnog rada u ulozi globalne veleposlanice za Artolution, umjetničke organizacije koja smatra da se kroz proces zajedničkog stvaranja umjetnosti može pomoći različitim zajednicama da se zbliže u vremenima sukoba i društvenih potresa. Organizacija sebe opisuje kao "javnu umjetničku organizaciju utemeljenu u zajednici koja nastoji potaknuti pozitivne društvene promjene kroz suradnju u umjetnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 16:21