SVJEDOČILA NASILJU

Kći bivše Spajsice o zlostavljanju majke: ‘Čula sam udarce, a kad sam došla, vidjela sam ga sa spuštenim hlačama‘

Osvrnula se na iskustvo odrastanja nakon što je stalno slušala kako se mama i očuh tuku dva kata iznad njezine sobe

Phoenix i Mel B

 Profimedia

Kćer od Mel B, bivše članice grupe Spice Girls, Phoenix, prisjetila se mučnog trenutka kada je svjedočila kako njezina majka trpi fizičko zlostavljanje od strane njezina bivšeg supruga Stephena Belafontea.

Mel je iskreno opisala život s posttraumatskim stresnim poremećajem, pet godina nakon što je prekinula brak sa Stephenom. Tajno su se vjenčali 2007., a rastali 2017. godine. Tvrdila je da ju je emocionalno i fizički zlostavljao tijekom njihova 10-godišnjeg braka te da je bila i financijski zlostavljana jer nije imala pristup vlastitom novcu, a on je optužbe oštro opovrgao.

Phoenix, koja je svjedočila nekim od najgorih napada na svoju mamu, prisjetila se kako je u tom trenutku bila previše uplašena, premlada i previše bespomoćna te se nije imala kome obratiti za pomoć. A sada u školama poučava djecu što zapravo znači pristanak na seksualni odnos.

image

Phoenix i Mel B

Brett Cove/Zuma Press/Profimedia

Osvrnula se na svoje iskustvo odrastanja nakon što je stalno slušala kako se njezina mama i očuh tuku dva kata iznad njezine spavaće sobe koja je bila u podrumu.

"Iskrala sam se iz svoje sobe i otišla provjeriti je li mama dobro. Zatim sam se vratila u svoju sobu, ali nekoliko minuta kasnije, čula sam još više vrištanja i vike. Vikala je 'stani, makni se', a onda sam čula udarce. Opet sam otišla gore i vidjela Stephena sa spuštenim hlačama i mamu gurnutu preko kauča. Smrznula sam se, ali znala sam da ne mogu ništa učiniti", prisjetila se Phoenix za The Sun.

image

Mel B u kampanji protiv obiteljskog nasilja

Trinity Entertainment/women‘s Aid/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Mel sa Stephenom ima jednu kćer, Madison Brown Belafonte i dvoje djece iz prijašnjih veza - Phoenix s bivšim suprugom Jimmyjem Gulzarom i Angel Iris Murphy Brown s Eddiejem Murphyjem.

"Paralizirana od straha i sva drhtava probudila sam se opet iz još jedne noćne more. Nisam mogla disati dok nisam vidjela da sam na sigurnom i da su moje kćeri sigurne. To mi se događalo godinama nakon što sam napustila svog nasilnog partnera, ali to je stvarnost preživljavanja nasilne veze", prethodno je rekla Mel za The Sun.

image

Mel B i Stephen Belafonte

Rl1/Backgrid Uk/Profimedia

Unatoč bogatstvu i slavi, bivša zvijezda najpoznatije ženske petorke smatrala je da joj nitko neće vjerovati da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja, baš kao što je to slučaj s mnogim žrtvama. A sada u sklopu kampanje #NoMeansNo, pjevačica i njezina kći Phoenix hrabro dijele vlastite priče nakon što su društvenim mrežama kružile uznemirujuće snimke mlade žene koja optužuje nogometaša Manchester Uniteda Masona Greenwooda za seksualno zlostavljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:24