PREVELIKA OČEKIVANJA

Keira Knightley o razdoblju u kojem se osjećala kao u kavezu: ‘Nikada nisam bila dovoljno dobra‘

37-godišnja zvijezda ‘Pirata s Kariba‘ uvijek je težila tome da bude još bolja tijekom ranih godina svoje karijere

Keira Knightley

 Moviestore Collection Ltd/Alamy/Alamy/Profimedia

Slavna glumica Keira Knightley otkrila je da je bila iscrpljena tijekom ranih godina svoje karijere jer si je stvorila previše pritiska. 37-godišnja zvijezda ‘Pirata s Kariba‘ imala je osjećaj kao da ‘nikada nije dovoljno dobra‘ te je uvijek težila tome da bude još bolja.

Keira, koja krasi naslovnicu Harper‘s Bazaara za travanj, danas je puno pametnija i iskusnija te si ne želi stvarati toliki presing.

"Bila sam nevjerojatno stroga prema sebi. Nikada si nisam bila dovoljno dobra. Bila sam potpuno jednodušna i tako ambiciozna. Uvijek sam pokušavala postati sve bolja i bolja, poboljšati se, što je iscrpljujući način života. Zadivljena sam 22-godišnjom sobom jer bih voljela malo više tih njezinih leđa koja je uvijek podmetala za sve. I tek sada kada više nisam takva, shvaćam koliko je to bilo neobično. Nije postojao nijedan dio mene koji nije mogao pronaći put do sebe", govori glumica.

Rođena Londončanka proslavila se glumeći u filmu ‘Bend It Like Beckham‘ iz 2002. godine.

"Imala sam dobar ulazak u taj život odrasle osobe, bilo je to ekstremno sletanje jer sam vrlo mlada iskusila slavu", priznaje Keira, koja je željela dodatno unaprijediti svoju glumačku karijeru nakon uspješne uloge Elizabeth Swann u ‘Piratima s Kariba‘.

image

Keira Knightley i Johnny Depp

Walt Disney Pictures/Jerry Bru/Collection Christophel Via Afp

"Elizabeth je bila predmet svačije požude. Vodila je razne borbe u sebi, ali bilo je zanimljivo doći do toga da su me od ‘muškarčine‘ počeli doživljavati posve suprotno. Osjećala sam se vrlo sputano i kao da sam jako zaglavila. Tako da su sve uloge poslije toga bile moj pokušaj izlaska iz toga. Nisam znala kako to artikulirati. Osjećala sam se kao da sam zatvorena u nečemu što ne razumijem", priznaje.

Knightley je bila nominirana za Oscara za najbolju glumicu za ulogu Elizabeth Bennet u ‘Ponosu i predrasudama‘ iz 2005., a također je bila nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu za lik Joan Clarke u filmu ‘The Imitation Game‘ iz 2014.

Slavna je glumica od 2013. u braku s britanskim glazbenikom Jamesom Rightonom (39) te zajedno imaju dvije kćeri - Edie (7) i Delilah (3).

Govoreći o usklađivanju uspješne karijere i majčinstva, Keira kaže: "Tijekom snimanja sati su nepredvidivi i ekstremni. Shvatila sam da mi trebaju tri osobe koje bi odradile ono što radi jedan roditelj s punim radnim vremenom. Kada čujete da netko kaže - ja sam samo kod kuće s djecom to nije ‘samo‘. To je jako velika stvar. Mora se priznati da je briga o djeci težak teret. To je težak posao koji je vrlo podcijenjen. To je jako iscrpljujuće."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:18